Ana SayfaKültür-Sanat35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 12 Kasım’da başlıyor

35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 12 Kasım’da başlıyor

Bu yıl 35’incisi düzenlenecek Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 12-20 Kasım tarihleri arasında kitapseverleri ağırlayacak.

HABER MERKEZİ – TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı için geri sayım başladı. 12-20 Kasım 2016 tarihleri arasında Büyükçekmece’de bulunan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek fuar, bir çok ülkeden yazar ve şairi konuk edecek.

Fuarın bu yılki onur yazarı Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi, teması ise “Felsefe ve İnsan”.

Fuarın bu yılki onur konuğu Almanya, fuarda “Worte Bewegen / Sözcüklerin Etkisi” sloganıyla modern Almanca edebiyatından çocuk etkinliklerine geniş bir yelpazede hazırladığı program ile fuarın ilk 4 günü (12-15 Kasım) açık olacak Uluslararası Salon’da yer alacak.

Metis Yayıncılık’ın Türkçe yayınladığı  “Dünyaya Kafa Tutan Köy” kitabının yazarı Dan Hancox, “Suriye’de Neler Oluyor? İç Savaş, Kürtler ve Dış Güçler” kitabının yazarı Avusturyalı siyaset bilimci, sosyal ve kültürel antropolog Thomas Schmidinger gibi bir çok yazarı konuk edecek fuarda,  Claudia Piccino, Ragnheiður Harpa Leifsdóttir, Krystalli Gylniadakis, Marta Markoska, Nasseem Daghestany, Teodora Balabanovic ve Tereza Riedlbauchová gibi şair de şiir severle buluşacak