Ana SayfaGüncel6 ilde saldırı ve çatışma: 4 asker hayatını kaybetti

6 ilde saldırı ve çatışma: 4 asker hayatını kaybetti

6 ilde askerlere düzenlenen saldırı ve sonrasında çıkan çatışmalarda 4 asker hayatını kaybetti çok sayıda asker yaralandı.

HABER MERKEZİ – Van, Hakkari, Adıyaman, Mardin, Diyarbakır ve Bitlis’te askerle dönük silahlı ve bombalı saldırılar düzenlendi. Saldırılar ve sonrasında çıkan çatışmalarda 4 asker hayatını kaybetti, çok sayıda asker yaralandı.

Hakkari

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Tekeli Karakolu yakınlarında operasyona çıkan askerleri taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında yaşanan patlama sonucu en az 4 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Hakkari Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ancak yaralı askerlerden biri hayatını kaybetti. Diğer yaralı 3 askerin tedavisi ise sürüyor.

Van

Van’ın Başkale ilçesinde sınır karakoluna doğru seyir halindeki askeri konvoyun geçişi sırasında meydana gelen patlamada ise 2’si ağır 8 asker yaralandı. Yaralı askerler, helikopterle kentteki çeşitli hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı.

Adıyaman

Adıyaman’da Kömür beldesi kırsalında devriye gezen askerler ile PKK’liler arasında sabah saatlerinde çatışma yaşandı. Çatışmada Emin Alpay isimli bir uzman çavuş yaralandı. Yaralanan uzman çavuş, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, asker bölgede operasyon başlattı.

Diyarbakır

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde bulunan Bayır Jandarma Karakolu’na da PKK’liler tarafından saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası çatışma yaşanırken, çatışmada hayatını kaybeden ve yaralanan olup olmadığı öğrenilemedi.

Mardin

Diyarbakır-Mardin karayolunun 25’inci kilometresinde bulunan Mazıdağı ilçesine bağlı Sultançifliği köyü yakınlarında seyir halindeki zırhlı askeri aracın geçişi sırasında yola önceden döşenen el yapımı patlayıcı patlatıldı. Saat 11.00 sıralarında yaşanan patlama sonucu ilk belirlemelere göre, 3 asker yaşamını yitirdi. Olay sonrası bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Bitlis

Bitlis’in Tatvan ilçesine bağı Anader Köyü kırsalında asker ve PKK’liler arasında çatışma çıktı. Çatışmada bir uzman çavuşun yaralanırken, yaralı asker helikopterle Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Antalya

Öte yandan Antalya-Kemer Karayolu üzerinde bulunan dağlık alandaki Balıkçı Barınağı’na da roketatarlı saldırı yapıldı. Saldırı sonrası bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Polisler olay yerine geldiği esnada ise yeni bir patlama daha yaşandı.

Previous post
Tarihi Roma Köprüsü'ne ait kalıntılar molozlar arasında kaybedildi
Next post
Derik'te yaşayan son 3 Ermeni'nin hikayesi