Ana SayfaGüncelArtvin’de de 1 ay boyunca her türlü eylem, afiş, bildiri etkinliği yasaklandı

Artvin’de de 1 ay boyunca her türlü eylem, afiş, bildiri etkinliği yasaklandı

OHAL'i gerekçe gösteren Artvin Valiliği, kentte bir ay süreyle miting, yürüyüş, oturma eylemi, afiş, bildiri gibi her türlü etkinliğin düzenlenmesinin yasakladığını duyurdu.

Artvin’de her türlü eylem ve etkinlik bir ay boyunca yasaklandı.

Artvin Valiliği tarafından yapılan açıklamada yasağın 2935 sayılı OHAL’e dayandığı belirtilirken, yasağa gerekçe olarak ‘huzur ortamının devamı, kamu düzeninin bozulmaması ve vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunması’ gösterildi.

Açıklamada, her türlü yürüyüş, basın açıklaması, toplantı, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, afiş, pankart, bildiri türündeki etkinliklerin, ‘bu etkinlikler öncesi, sırası ve sonrasında oluşabilecek şiddet hareketleri’ gerekçesi ile yasaklandığı ifade edildi.

Kentteki bir aylık yasak yarından itibaren (19.10.2016) geçerli olmak üzere başlayacak.

Ankara ve Antep’te de yasaklar

Dün de Ankara Valiliği, kentte 30 Kasım’a kadar her türlü toplantı, yürüyüş, gösteri ve mitingi ‘güvenlik’ gerekçesiyle yasakladığını duyurmuştu.

Antep Valiliği de bugün yaptığı açıklama ile, 31 Ekim’e kadar açık alanlarda açık yer toplantısı, basın açıklaması, stant kurma, imza kampanyası, bildiri dağıtma, pankart asma, çadır kurma, oturma eylemi gibi etkinliklerin ‘genel asayiş ve kamu düzeninin korunması’ amacıyla yasaklandığı duyurdu.