Ana SayfaGüncelAslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’dan Cumhuriyet’e destek mektubu

Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’dan Cumhuriyet’e destek mektubu

Özgür Gündem gazetesinin yayın danışma kurulunda yer aldığı gerekçesiyle tutuklan yazar Aslı Erdoğan ve dilbilimci Necmiye Alpay, Bakırköy Cezaevi’nden Cumhuriyet’e destek mektubu gönderdi.

Tutuklu yazarlar Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay, operasyon düzenlenen ve yazar ve yöneticileri gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi’ne destek mektubu gönderdi.

Tutuklu yazarların Silivri Cizaevi’nden gönderdikleri dayanışma mektupları şöyle:

Aslı Erdoğan

Merhaba,

Dün gece son haber bülteninde Diyarbakır’daki tutuklamaları dinledik, güne Cumhuriyet baskınıyla başladık! Aydın Engin’in polisçe götürülüşünü izledim. Önce derin bir utançla… Turhan Günay da gözlatındaymış! Ne 12 Mart, ne 12 Eylül böylesine pervasızca hukuğu ayaklar altına almamış gazetecilere, yazarlara diş bilememişti! “Biz bir polis devletiyiz!” diyebilmek adına her şeyi ve herkesi hiçe sayıyorlar. Yüzlerce yılın kanıyla oluşmuş bütün değerleri: Demokrasi, insan hakları, fikir ve ifade özgürlüğü, hepsinden öte yaşam hakkı!

Türkiye bir “Amok koşusunda”, son hızla kendi mahvına doğru koşuyor… Cumhuriyet’in tüm yazarlarına ve çalışanlarına çok selamlar, yanınızdayız.

Sevgilerimle Aslı Erdoğan

Necmiye Alpay

Sevgili Nöbetçiler,

Cumhuriyetçi arkadaşlara çok geçmiş olsun, doğrusu “beklenen”i aşan bir hamleydi. Aydın Engin ameliyat geçireli çok olmamıştı vb. Ama doğrusu yazıları ve gazetenin genel hali son zamanların yüz aklarındandır, selam olsun onlara…

Ve elbette her zamanki gibi, sizlere. Kışanak ve Fırat Anlı’nın Kandıra’ya götürüldüğünü duyduk. Onlara da selamlar, sevgiler

Necmiye Alpay