Ana SayfaGüncelAslı Erdoğan’ın kitapları Avusturya Parlamentosu’nda okundu

Aslı Erdoğan’ın kitapları Avusturya Parlamentosu’nda okundu

Avusturya Parlamentosu'nda kadın milletvekilleri, "Aslı Erdoğan okuyorum" kampanyası kapsamında tutuklu yazar Aslı Erdoğan'ın kitaplarından bölümler okudu.

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde 2 aydır tutuklu bulunan, kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Yayın Danışma Kurulu Üyesi ve yazar Aslı Erdoğan’ın kitapları Avusturya Parlamentosu’nda okundu.

Kitaplar, “Aslı Erdoğan Okuyorum” kampanyası kapsamında, başkent Viyana’da bulunan Avusturya Parlamentosu’nda aralarında Yeşiller Partisi’nden Alev Korun’un da bulunduğu 4 Avusturyalı kadın parlamenter tarafından okundu. Burada Aslı Erdoğan’ın Almancaya çevrilen 4 kitabından birer bölüm paylaşıldı.

‘Aslı Erdoğan Okuyorum’ kampanyası

Avusturyalı 4 kadın milletvekilinden önce de Paris Konservatuarı ve Paris Siyasal Çalışmalar Enstitüsü mezunu Fransız müzikolog Sylvie Pébrier “Mucizevi Mandarin”in Fransızcasını, Bulgar florist ve desinatör Joana Tomova da “Hayatın Sessizliğinde”nin Bulgarcasını, Alman oyuncu Berrin Lenz de “Mucizevi Mansarin”in Almancasını okuyarak kampanyaya katılmıştı.