Ana SayfaGüncelAyşegül Terzi’ye saldıran Abdullah Çakıroğlu’nun tahliyesine itiraz

Ayşegül Terzi’ye saldıran Abdullah Çakıroğlu’nun tahliyesine itiraz

Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için saldıran Abdullah Çakıroğlu'nun, hakkında açılan davanın ilk duruşmasında tahliye edilmesine savcılık itiraz etti. Çakıroğlu'nun yeniden tutuklanması talep edildi.

HABER MERKEZİ – Maslak’ta bir otobüste yolculuk yapan Ayşegül Terzi’ye şort giydiği için saldıran ve 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Abdullah Çakıroğlu, dün yapılan ilk duruşmada tahliye edilmişti.

Ancak bugün Çakıroğlu hakkında açılan davanın ilk duruşmasında tahliye edilmesine savcılık itiraz etti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun’un talimatı üzerine harekete geçen Başsavcı vekili Abdurrahman Üşenmez, Çakıroğlu’nun yeniden tutuklanmasını talebini İstanbul Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi’ne iletti.

Ne oldu?

Hemşirelik yapan Ayşegül Terzi, 12 Eylül’de çalıştığı hastaneden çıkıp evine gitmek için bindiği otobüste saldırıya uğradı.

Terzi, saldırganın önce “Şort giyenler ölmeli” diyerek sözlü olarak sataştığını, ardından da otobüsün demirinden destek alarak yüzüne tekme attığını söyledi.

Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, saldırganın 35 yaşındaki Abdullah Çakıroğlu’nu tespit etti ve Üsküdar’da güvenlik görevlisi olarak çalışan saldırganı gözaltına aldı.

Şüpheli, Ayşegül Terzi’ye tekme attığını kabul etti.

Çakıroğlu, ilk ifadesinde ise “Giydiği şort ortama uygun değildi. Bu nedenle sinirlenip hareketi yaptım” dedi.

Gözaltına alınan Çakıroğlu, adliyedeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, saldırıya uğrayan Ayşegül Terzi için Galatasaray Lisesi önünde yaptığı basın açıklamasında, saldırganın serbest bırakılmasını protesto etti.

Açıklamada, Terzi’ye atılan tekmenin laikliğe, özgürlüğe, demokrasiye ve tüm kadınlara atıldığı vurgulandı ve “‘Şort giyen kadınlar ölmeli’ diyen Abdullah Çakıroğlu’nun serbest bırakılması tüm kadınlar için tehdittir. Benzer suçları başkalarının yapması için cesaret verici bir karardır” denildi.

Terzi ise, açıklamada okunan mesajında “Ben adalete güveniyordum ama ben bugün evde oturuyorum, o dışarıda dolaşıyor” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Tüm bu tepkiler üzerine Çakıroğlu hakkında tekrar yakalama kararı çıkartıldı ve tekrar gözaltına alınışının ardından Çakıroğlu, tutuklandı.

Ayşegül Terzi’ye, şort giydiği gerekçesiyle saldıran Abdullah Çakıroğlu 26 Ekim’de çıkarıldığı ilk duruşmada tahliye edildi.