Ana SayfaDünyaBarzani’den Musul açıklaması: Bugün bir dönüm noktasıdır

Barzani’den Musul açıklaması: Bugün bir dönüm noktasıdır

IKYB Başkanı Mesut Barzani Musul operasyonunda peşmerge güçlerinin konuşlandığı Xazır Cephesi’ni ziyaret etti. Barzani, “Bugün bir dönüm noktası” dedi.

HABER MERKEZİ – Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, Musul operasyonunu yürüten peşmerge güçlerinin konuşlandığı Xazır Cephesi’ni ziyaret etti. Cephe hattında basın toplantısı düzenleyen Barzani, “Bugün terörle mücadelede bir dönüm noktası” dedi.

Musul planı hakkında Irak Başbakanı İbadi ile anlaşıldığını belirten Barzani, “Peşmerge’nin operasyondaki rolü belirlendi, tıpkı Irak askerinin belirlendiği gibi. Irak ordusunu desteklemeye hazırız. İlk kez Irak askerleri ve Peşmerge güçlerinin kanı ortak bir amaç için döküldü. Bugünkü operasyon başarılı oldu çünkü Irak güçleri ve Peşmerge tarafından koordineli olarak hazırlandı. Musul’un Halep’e dönüşmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Operasyonun ne kadar süreceğine dair de konuşan Barzani, “Musul operasyonunun uzunluğunu belirtmek kolay değil ama devam etmeye hazırız” dedi.

Barzani Başika krizine ilişkin de “Ankara ile Bağdat arasında uzlaşma olması gerektiğine inanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.