Ana SayfaManşetÇatlak Zemin, ‘feminist sözü büyütmek için’ yayında

Çatlak Zemin, ‘feminist sözü büyütmek için’ yayında

Kadınlardan yola çıkarak feminist söylemi, feminist söylemden yola çıkarak kadınları güçlendirmek için bir araya gelen feministlerin oluşturduğu "Çatlak Zemin" web sitesi kuruldu.

Gündeme ve güncel feminist politikaya dair video, yazı, çeviri ve söyleşilerin yer aldığı “Çatlak Zemin” web sitesi okurla buluştu.

Türkiye ve dünya siyasetinde kadınların rolünü ele alan yazılara, kadın sanatçılarla söyleşilere, makale çevirileri ve kişisel deneyim paylaşımlarına dek geniş bir yelpazede okurun karşısına çıkan “Çatlak Zemin”in konusu ‘yalnızca gündem ve güncel feminist politika değil, hayatın ve feminizmin içinde her şey’.

Sitede “Feminist Pencere”, “Kültür-Fizik”, “Femihat”, “Tarihimizden” ve “Video/Fotoğraf” sayfaları bulunuyor.

“Çatlak Zemin”in video bölümünün açılışında ise feminist aktivist Hasbiye Günaçtı’nın “Bu Anlatılan Sensin” videosu var:

Hoşbulduk” yazısı ise sitenin meramını şöyle anlatıyor:

Çatlak Zemin’de feminist bağlarımızı tazelemek; kadınlardan yola çıkarak feminist söylemi, feminist söylemden yola çıkarak kadınları güçlendirmek için bir araya geldik.

Feminist bakışı ortaya koymak, feminist söylemi güçlendirmek, birbirimizle tartışmak ve birlikte güçlenmek için artık yeni bir zeminimiz var. Günümüz koşullarında çatlak bir zeminde bir araya gelmenin zor olduğu kadar verimli de olabileceğine inanıyoruz. Yalnızca gündem ve güncel feminist politika değil, hayatın ve feminizmin içinde her şey Çatlak Zemin’in konusu. Bu zeminde yeni sözler söylemek, arkasında durduğumuz sözlerimizi yinelemek ve yeni yollar da açmak istiyoruz.

Bazılarımızın hayatını temelden değiştiren, hayatı daha yaşanır kılan feminizmi daha fazla kadına ulaştırmak, daha fazla kadının hayatını anlamlı kılmak demek. Amacımız feministlerin ayrı ayrı veya birlikte söz üretebileceği alanları birlikte açmak, genişletmek.

Feminizm ve feminist mücadele ucu bucağı gözükmeyen bir derya. Her adımımızda feminist mücadeleye, feminist söze ihtiyacımız var. Çatlak Zemin, bu denizde bir balık olmak için yola çıkıyor. Sizin, bizim, hepimizin yazılarıyla feminist sözü büyütmek için, hoş bulduk!

Ayşe, Cemre, Deniz, Ecem, Feride, Feyza, Filiz, Gülnur, Hale, Hande, Nehir, Özlem, Selime, Selin, Şükran, Suzan, Tuğçe, Yeşim

Previous post
Musul Operasyonu: ABD, 500 asker daha gönderiyor
Next post
Tavşan ile Kaplumbağa masalı gerçek oldu: 'Yavaş ama istikrarlı olan' kazandı