Ana SayfaManşetÇiçek ekmek ‘örgütsel’ faaliyetmiş! – ÖZEL

Çiçek ekmek ‘örgütsel’ faaliyetmiş! – ÖZEL

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kadın tutukluların bulunduğu koğuşta arama yapan asker ve gardiyanların tutukluların ektiği çiçekleri 'örgütsel faaliyet' olarak değerlendirdiği ve tutuklulara, disiplin cezası verildiği ortaya çıktı.

HABER MERKEZİ – OHAL’le birlikte hak ihlallerinin arttığı Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklular ve avukatlarından edinilen bilgilere göre asker ve gardiyanlar tarafından odalarda her gün aramaların yapıldığı öğrenildi.

Cezaevinde tutuklu olan JİNHA muhabiri Zehra Doğan’ın aktardığına göre aramalarda gardiyanların tutukluların ektiği çiçeklere el koyduğu ve durumu “örgütsel faaliyet” olarak nitelendirerek, odalarında çiçek bulunan tutuklulara cezaevi idaresi tarafından disiplin soruşturması açıldığı ortaya çıktı.

Cezaevinde toprak, çiçek, kova, sepet gibi bir çok eşyanın da yasaklandığını aktaran Doğan, bu eşyaların bulunması durumunda tutukluların disiplin soruşturmalarına tabi tutulduğu ve iletişim cezaları aldıklarını belirtti.

Doğan, kadın tutukluların hastane ve revire çıkartıldıkları esnada da asker ve gardiyanların hakaretlerine maruz kaldığını ve cezaevindeki fiziki koşulların da gün geçtikçe kötüleştiğini bildirildi.