Ana SayfaGüncelÇocukların kadrajından Sur fotoğrafları sergilenecek

Çocukların kadrajından Sur fotoğrafları sergilenecek

Suriçi'nde yaşayan, ilçedeki abluka ve çatışmalara tanıklık eden 10 çocuğun yasaklı mahallelerde çektiği fotoğraflar 4'üncü Uluslararası Fotoğraf Günleri'nde sergilenecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Amed Sanat Galerisi Koordinatörü ve fotoğrafçı Kibar Suvari, 3 ay süren bir fotoğraf atölyesinde Suriçi’nde yaşayan çocuklarla bir araya geldi. Çocuklara fotoğraf çekmeyi öğreten Suvari, daha sonra onlardan fotoğraf çekmesini istedi.

Çocuklar aylarca yasak, abluka ve çatışmaların yaşandığı yerlerden biri olan Dabanoğlu Mahallesi’ni fotoğrafladı. Sadece bir yıl öncesine kadar yaşadıkları yer olan ilçenin harabeye dönen sokaklarını fotoğraflayan çocukların çektiği kareler 4. Uluslararası Fotoğraf Günleri’nde sergilenecek.

Suvari, 2 ay olarak belirlenen atölye sürecinin ihtiyaçlar ve çocukların talebi nedeniyle 3 ay sürdüğünü dile getirirken, çekilen fotoğrafların “Genç Işıklar” adı altında sergileneceğini söyledi.

Atölye sürecinde ilk etapta istedikleri yerlerde çekim yapması konusunda çocukları serbest bıraktığını ancak çocukların ısrarı üzerine fotoğrafların genelde Suriçi’nde çekildiğini kaydeden Suvari, “O fotoğraflar Sur’un yansıması olarak birçok şeyi veriyor bize. Nasıl bir süreçten geçtiğini o fotoğraflar bize belgeliyor” dedi.

sur

Atölyeye katılan çocuklardan kimi Sur’da eskiden oyun oynadığı yeri, kimi de artık olmayan evinin bulunduğu yeri fotoğraflamış.