Ana SayfaKültür-SanatDiyarbakır’da bir heykeltraş: ‘Doğadan alıp doğaya veriyorum’

Diyarbakır’da bir heykeltraş: ‘Doğadan alıp doğaya veriyorum’

Heykeltıraş Mehmet Salih Coşkun, çöpten bulduğu malzemelerden sanat eseri yaratıyor. Atölyesinde "Land Art" (Arazi Sanatı) yapan Coşkun, "Kullanılan tüm malzemeyi doğadan alıyorum doğaya veriyorum. Sürekli bir geri dönüşüm oluyor" diyor.

Okuduğu Maden Mühendisliği’ni bırakarak Güzel Sanatlar bölümüne geçen heykeltıraş Mehmet Salih Coşkun, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışıyor. Coşkun, kendine ait atölyesinde ise “Land Art” (Arazi Sanatı) yapıyor.

Sanatını bulduğu malzemelerle icra eden Coşkun; bazen sokakta bulduğu bir ağacı bir sehpaya, bazen çöpte bulduğu bir demiri heykele, bazen ise bir taşı oyarak onu biblo haline getiriyor.

heykeltraş

Coşkun’un çalışmaları resim ve heykel sergilerinde de yer alıyor.

heykeltrasÇalışmalarına ilişkin konuşan Coşkun, işlerini genelde geri dönüşüm malzemesini kullanarak yaptığını söylerken, “Bir çöpün, bir taşın yanından geçerken ona gözüm çarpıyor. Onu alıp atölyemde farklı bir şeye çevirebiliyorum. Mesela birçok şeyi fırıncıların önünden geçerken gördüğüm ilginç ağaç şekillerinden yaptım. Araba lastiklerini değerlendirdim” diye belirtiyor.

Coşkun, “Kullanılan tüm malzemeyi doğadan alıyorum doğaya veriyorum. Sürekli bir geri dönüşüm oluyor” diyor.