Ana SayfaDünyaDuterte ‘tövbe’ etti: Tanrı’nın sesini duydum, artık küfretmeyeceğim

Duterte ‘tövbe’ etti: Tanrı’nın sesini duydum, artık küfretmeyeceğim

'Tanrı'nın sesini duyduğunu' iddia eden Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, bir daha küfretmeyeceğine dair yemin ettiğini açıkladı.

ABD Başkanı Barack Obama, Papa Francis ve Avrupa Parlamentosu’na (AP) ettiği küfürlerle sık sık gündeme gelen Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, bir daha küfretmeyeceğine dair yemin ettiğini açıkladı.

Daha önce Obama’ya, Papa Francis’e ve uyguladığı sert politikaları nedeniyle kendisini eleştiren AP’ye nefret içeren cinsiyetçi küfürler sarf eden Duterte, artık küfretmemek için yemin ettiğini söyledi.

Japonya ziyaretinin ardından Filipinler’in güneyindeki Davao’ya dönen Duterte, uçakta herkes uyurken gökyüzüne baktığını ve “Kötü konuşmayı bırakmazsan bu uçağı hemen düşürürüm” diye bir ses duyduğunu iddia etti.

“Kendi kendime ‘bu da kim’ dedim. Tabii ki Tanrı’ydı” şeklinde konuşan Duterte, yaşadığı olayın ardından bir daha küfür, hakaret ve kötü sözler kullanmayacağına dair Tanrı’ya yemin ettiğini söyledi.

Duterte, Mayıs 2016’da iktidara geldikten sonra ülkedeki uyuşturucu kartellerine karşı yürüttüğü sert mücadeleden dolayı sıklıkla eleştiriliyor.

Uyuşturucu kartellerine karşı verdiği sert mücadele sonucu ülkede son birkaç ay içerisinde yüzlerce kişi katledildi.

ABD ile sıkı ilişkileri olan Filipinler’in dümeni Rusya ve Çin’e kırdığı için de sıklıkla eleştirilen Duterte, ABD’nin takımadalardaki askeri varlığını eleştiriyor ve ABD’nin askerlerini çekmesini istiyor.

Ancak ABD’nin takımadalardaki askeri varlığını eleştiren Sol Şemsiye grubunun ABD konsolosluğu önünde yaptığı eyleme ise polis, eylemcilerin arasına kamyonetle dalmış ve onlarca kişinin yaralanmasına neden olmuştu.




Önceki Haber
Erdoğan-Obama görüşmesine ilişkin ABD'den açıklama
Sonraki Haber
İnternet kesintileri hükümet talimatıyla mı yapılıyor?