Ana SayfaBilim ve TeknolojiGüneş Sistemi’nin oluşumuyla ilgili yeni bir yıldız sistemi tipi keşfedildi

Güneş Sistemi’nin oluşumuyla ilgili yeni bir yıldız sistemi tipi keşfedildi

Astronomlar, Güneş Sistemi’nin oluşumu ile ilgili yeni bir yıldız sistemi tipi keşfettiler.

Güneş Sistemi’nin oluşumu ile ilgili yeni bir yıldız sistemi tipi keşfedildi. İkili-ikili olarak bilinen sistemde çok yakın olup birbiri etrafında dönen iki yıldız ve birincil yıldızın yörüngesinde de iki dev yapı var.

Düşünbil’in aktardığına göre bu, keşfedilen ilk ikili-ikili sistem ve böyle bir sistemin varlığı, güneş sistemlerinin nasıl oluştuğuna dair düşüncelerin yanlış olabileceğini gösteriyor.

Bu yeni kanıt, güneş sistemlerinin ilk aşamaları ile ilgili başka seçeneklerin düşünülmesinin zamanın geldiğini de gösteriyor.

Bilim insanları Güneş Sistemi’nin Güneş’in etrafında disk şeklinde bir bulutun çökmesiyle oluştuğunu düşünüyor. Ancak mantıklı olan bu düşünceye karşın Plüton’un eğik yörüngesi için bir açıklama getirilemiyor.

Araştırmacılar bu tutarsızlığı açıklamak için Güneş Sistemi’ndeki tüm gezegenlerin büyüdükçe yer değiştirmiş olduğunu iddia ediyorlar.

Ancak yeni ikili-ikili sistem, bu çökmüş disk modeline bir ‘darbe’ daha indiriyor.

Birincil yıldızın etrafında dönen iki dev cismin, bilinen senaryoda mümkün olduğundan daha fazla toz ve gaz toplamış olması, araştırmacıları bu cisimlerin bilinmeyen başka bir süreç sonucunda oluştuklarını düşünmeye sevk ediyor.

Araştırma ekibi halen bu kadar kütleli yapıların kararlı bir şekilde aynı yerde nasıl bulunabildiğini anlamak için gözlemlerine devam ediyor.