Ana SayfaGüncel‘Hafıza Küratörlüğü’ paneli 28 Ekim’de

‘Hafıza Küratörlüğü’ paneli 28 Ekim’de

Ayşe Gül Altınay ve Cemal Kafadar’ın moderatörlüğünü üstleneceği ‘Hafıza Küratörlüğü’ başlıklı panelde, Avrupa ve Güney Afrika’daki müzelere ve hafıza mekânlarına odaklanılacak. Panel Cuma günü Hrant Dink Vakfı'nda düzenlenecek.

HABER MERKEZİ – ‘Hafıza Küratörlüğü’ başlıklı panel 28 Ekim Cuma günü saat 17:00’de Hrant Dink Vakfı Havak salonunda düzenlenecek.

Panelde, Avrupa ve Güney Afrika’daki müzelere ve hafıza mekânlarına odaklanılarak “Hafıza nasıl tasarlanır ve hakikat nasıl aktarılır? Umutsuzluk ile umut arasında nasıl bir küratörlük yapılabilir? Hafıza mekânları ve müzeler, geçmişle yüzleşme ve toplumsal diyaloğa nasıl katkı sunabilir?” sorularına yanıtlar aranacak.

Panelin moderatörlüğünü ise Ayşe Gül Altınay ve Cemal Kafadar üstlenecek.

Panelde, 2013 Yılında Polonya’da açılan ve en iyi müze dalında ödüllere layık görülen, POLIN Polonya Yahudileri Tarihi Müzesi baş küratörü Barbara Kirsenblatt Gimblett; Avrupa’da ses getiren müzeler ve sergiler tasarlayan, aynı zamanda Weimar’da bulunan Buchenwald Toplama Kampı’nın yeni sergisini de tasarlayarak, hafıza ile mimariyi birleştiren Holzer Kobler Mimarlık’ın kurucularından Tristan Kobler; 1994 yılında Cape Town’da kurulan ve Apartheid döneminde District Six bölgesindeki zorla yerinden edilmelerin hafızasına etkili bir şekilde odaklanan District Six Müzesi Eğitim Programı Koordinatörü Mandy Sanger ve geçmişte hapishane olarak kullanılan, Apartheid rejiminin sonlanmasıyla eski hapishane binalarından birisinin yerine Anayasa Mahkemesi inşa edilen ve geriye kalan hapishane komplekslerinin günümüzde hafıza mekânı olarak faaliyet gösterdiği Johaneesburg’da bulunan Constitution Hill‘in Strateji Asistanı Lebogang Marishane panelde konuşmacı olarak yer alacaklar.

Panel sırasında simültane tercüme yapılacak ve panel Hrant Dink Vakfı’nın Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak.

hafiza