Ana SayfaGüncelHDP’li Uca’ya polis şiddetine Avrupa Parlamentosu’ndan sert tepki

HDP’li Uca’ya polis şiddetine Avrupa Parlamentosu’ndan sert tepki

HDP Milletvekili Feleknas Uca'nın polis şiddetine maruz kalmasına Avrupa Parlamentosu'ndan sert tepki geldi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınması sonrası gerçekleştirilen protestolar esnasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca’nın polis şiddetine maruz kalmasını Avrupa Birleşmiş Sol Grubu Başkanı (GUE/NGL) Başkanı Gabi Zimmer ve Die Linke Eş Başkanı Katja Kipping birer açıklama yaparak kınadı.

Zimmer: Saldırıyı kınıyoruz

Avrupa Birleşmiş Sol Grubu Başkanı Başkanı Gabi Zimmer, Feleknas Uca’nın Avrupa Parlamentosu’nda da görev aldığını belirttiği açıklamasında, saldırıyı kınadığını ifade etti.

Uca’nın sağlık durumundan endişe ettiklerini belirten Zimmer, “Türkiye’nin Kürt yurttaşlarına uyguladığı baskıdan rahatsızlık duyuyoruz ve son baskılar sonucu tutuklanan herkesin derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Die Lienke’nin resmi web sitesinden yapılan açıklamada ayrıca Türkiye’deki Kürt sorununun barışçıl bir şekilde çözülmesi için yeniden siyasi diyaloga dönülmesi çağrısı da yapıldı.

Kipping’den dayanışma mesajı

Ayrıca, Die Linke Eş Başkanı Katja Kipping de Feleknas Uca’nın polis şiddetine maruz kalan bir kadını arkasına alarak gözaltına alınmasını engellediği fotoğrafı Twitter hesabında paylaşarak Uca ile dayanışma çağrısında bulundu.

Kipping mesajında, “HDP Milletvekili Feleknas Uca eylemcileri koruduğu için Türk polisi tarafından kötü muameleye maruz kaldı” ifadelerine yer verdi.