Ana SayfaKültür-SanatIngmar Bergman’ın 1969’da yazdığı senaryosu film oluyor

Ingmar Bergman’ın 1969’da yazdığı senaryosu film oluyor

Senaryosunu “Persona”, “Seventh Seal”, “Wild Strawberries” gibi başyapıtların usta yönetmeni Ingmar Bergman’ın kaleme aldığı “Sixty-Four Minutes With Rebecka”, film oluyor. Film, İsveçli yönetmen Suzanne Osten tarafındn beyazperdeye uyarlanacak.

Usta yönetmen Ingmar Bergman’ın 1969 yılında, Federico Fellini ve Akira Kurosawa’nın birlikte çekmesi için yazdığı “Sixty-Four Minutes With Rebecka”, film oluyor.

Film Hafızası’nın aktardığı habere göre, İsveçli yönetmen Suzanne Osten tarafından beyazperdeye uyarlanacak olan film, ’68 hareketinin merkezinde cinsellik ve politik özgürlük arayışında bir öğretmeni konu alacak.

Yönetmen Osten, senaryoyu “feminist, queer, homoerotik, otorite karşıtı, oldukça cesur, kompleks ve radikal” olarak tanımlıyor.

Ingmar Bergman Vakfı başkanı Jan Holmberg ise senaryonun ‘heyecan verici’ olduğunu ve yönetmen olarak Osten’ın seçilmesine çok mutlu olduğunu belirtti.

İlk olarak 6 Kasım’da radyo oyunu şeklinde prömiyerini yapacak olan senaryonun çekimlerine bu tarihten sonra başlanması ve Bergman‘ın doğumunun 100. yılı olan 2018‘de vizyona girmesi planlanıyor.

Previous post
Gültan Kışanak ve Ayla Akat Ata, Kandıra Cezaevi'ne getirildi
Next post
“Biz hiçbir şeyi olmayan insanlarız ve Dünya'yı almaya geliyoruz”