Ana SayfaDünyaIrak: Türkiye, Musul operasyonunda yer almadı

Irak: Türkiye, Musul operasyonunda yer almadı

Irak ordusu, Türkiye'nin Musul operasyonuna katıldığı yönündeki açıklamalarını yalanladı. Açıklama, Ortak Operasyonlar Komutanlığı tarafından yazılı olarak yapıldı.

HABER MERKEZİ – Irak ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin Musul operasyonunda yer aldığı yönündeki iddiaların doğru olmadığı belirtildi.

AFP’nin aktardığına göre, IŞİD’e karşı Peşmerge güçleri ve Irak ordusu tarafından başlatılan Musul operasyonuna Türkiye’nin de katıldığı yönündeki açıklamalara dair Ortak Operasyonlar Komutanlığı yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Ortak Operasyonlar Komutanlığı sözcüsü Ninova’nın (başkenti Musul olan vilayet) özgürleştirilmesi için yapılan operasyonlara Türkiye’nin katıldığını yalanladı” denildi.

Türkiye dün Başika kampında bulunan askeri unsurlarıyla Musul operasyonuna katılan Peşmerge güçlerine destek verdiğini açıklamış ve Musul çevresindeki IŞİD hedeflerinin topçu atışlarıyla vurulduğunu söylemişti.

Rudaw’a konuşan Peşmerge Güçleri Başika Cephesi Komutanı Tuğgeneral İskender Gerdi ise, bunu reddederek, “Türkiye’den bombardıman yapılması talebinde bulunmadık” dedi.