Ana SayfaGüncelİstanbul Barosu Genel Kurulu başladı: 5 liste yarışacak

İstanbul Barosu Genel Kurulu başladı: 5 liste yarışacak

Dünyanın en büyük barosu olan İstanbul Barosu’nun Genel Kurulu başladı. Yeni yönetimin belirleneceği Genel Kurul'da 5 listenin yarışacağı seçim yarın yapılacak.

HABER MERKEZİ – Dünyanın en büyük barosu olan İstanbul Barosu’nun Genel Kurulu, Haliç Kongre Merkezi’nde başladı.

Yeni yönetimin belirleneceği Genel Kurul’daki seçim, aynı salonda yarın düzenlenecek. Seçimde beş grup baroyu yönetmek için yarışacak.

Seçimlerde Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu, Milliyetçi Avukatlar Gurubu, Avukat Hakları Grubu, Hukukun Üstünlüğü Platformu ve Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu listeleri yarışacak.

Başkan adayları arasındaki tek kaseveral-ballikayadın aday ise Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Several Ballıkaya.

Baronun başkanlığı için yarışacak beş grubun adayları şöyle:

Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu

Several Ballıkaya Çelik: İstanbul Barosu seçimlerinin tek kadın adayı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Çağdaş Hukukçular Derneği kurucu üyesi. 18 kişilik yönetim kurulu listesinde 9 kadın avukat bulunuyor. Yönetim kurulu adayları arasında Pınar Selek’in babası Alp Selek de var.

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu

Mehmet Durakoğlu: 1956, Sivas doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Sosyal Demokrasi Vakfı üyesi. 2004 yılından bu yana İstanbul Barosu Yönetim Kurulu’nda görev yapıyor. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubunun 10 kişilik Yönetim Kurulu üyeleri arasında 4 kadın avukat yer alıyor.

Avukat Hakları Grubu

Ömer Kavili: 1960, Malatya doğumlu. İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu. İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi’nin kurucusu ve 18 yıllık çalışanı.

İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu

Ali Rıza Kaplan: 1970, Zonguldak, Kilimli doğumlu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 15 kişilik Yönetim Kurulu üyeleri arasında 3 kadın avukat bulunuyor.

Hukukun Üstünlüğü Platformu

Mehmet Sarı: İstanbul Barosu seçimlerine aday olan en genç isim. 1975, Çorum doğumlu. Dicle Üniversite Hukuk Fakültesinden mezun. 37 yaş ortalamasıyla en genç listeye sahip olan Yönetim Kurulu üyeleri arasında 5 kadın üyesi, 1 engelli, 1 kamu avukatı ve 3 de akademisyen üye bulunuyor.

ohd2

ÖHD’li avukatlar Tahir Elçi’nin fotoğrafını astı

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen İstanbul Barosu’nun Genel Kurulu öncesi salon girişine Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyeleri tarafından Diyarbakır’ın Sur ilçesinde öldürülen Diyarbakır Barosu eski başkanı Tahir Elçi’nin fotoğrafı asıldı.

Dernek üyeleri ayrıca “İmralı tecridi kaldırılsın” ve “Cizre’de yanan insanlıktı, insanlığı savunacağız” pankartlarını da astı.

Son seçimde ne olmuştu?

2014 yılındaki Genel Kurul’da, 32 bin 191 avukat oy kullanmıştı. Genel Kurul’da Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Ümit Kocasakal seçimleri kazanmıştı.

Seçimin sonucu şöyle olmuştu:

* Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Ümit Kocasakal: 14435 oy / yüzde 65.84

* Hukukun Üstünlüğü Platformu Abdullah Arar: 2855 oy / yüzde 13.02

* Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu Yıldız İmrek ve Ercan Kanar: 1763 oy / yüzde 8.04

* Milliyetçi Avukatlar Grubu Ali Rıza Kaplan: 1502 oy / yüzde 6.85

* Çağdaş Avukatlar Grubu Ayhan Erdoğan: 1369 oy / yüzde 6.24