Ana SayfaGüncelİzmir ve Ankara barolarında mevcut yönetimler yeniden seçildi

İzmir ve Ankara barolarında mevcut yönetimler yeniden seçildi

İzmir ve Ankara Baroları seçimlerinde mevcut yönetimlerin listeleri kazandı. İzmir Barosu Genel Kurulu'nun ilk gününde Kürtçe konuşan ve Tahir Elçi'yi anan ÖHD'li avukat Fatma Demirer ırkçı hakaretlerin hedefi olmuştu.

HABER MERKEZİ – İzmir ve Ankara barolarının genel kurulları seçimlerin ardından sona erdi. Her iki baro seçimlerinde de mevcut yönetimlerin listeleri kazandı. Ankara Barosu’nda Hakan Canduran, İzmir Barosu’nda ise Aydın Özcan yeniden başkanlığa seçildi.

İzmir Barosu Genel Kurulu oy verme işlemlerinin ardından son buldu. Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda düzenlenen seçimlerde 5 liste yarıştı.

Seçimleri, mevcut yönetimin listesi Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu kazandı ve Aydın Özcan yeniden başkanlığa seçildi. Seçimde Cumhuriyetçi Avukatlar bin 887, Çağdaş Avukatlar Grubu bin 267, Milliyetçi Avukatlar Grubu 464, Bağımsız Avukatlar Grubu 573, yönetime Muhalif Cumhuriyetçi Avukatlar 524 oy aldı.

Tahir Elçi’yi anan avukat hakaretlerin hedefi oldu

Genel Kurulun dün (15 Ekim) yapılan ilk oturumunda öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’yi anan Özgür Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatlarından Fatma Demirer sözlü taciz ve hakaretlerin hedefi olmuştu.

Ankara Barosu Genel Kurulu da yapılan seçimlerle sona erdi. Seçimleri mevcut yönetimin grubu Demokratik Sol Avukatlar Grubu kazandı. Böylece Hakan Canduran yeniden başkanlığa seçildi.

Demokratik Sol Avukatlar Grubu 5 bin 19 oy alırken, Baroda Birlik Grubunun başkan adayı ve aynı zamanda Mehmet Ali Şahin’in oğlu olan Cem Şahin ise bin 313 oyla ikinci oldu.

Yaklaşık 9 bin avukatın oy kullandığı seçimde diğer grupların aldığı oylar ise şöyle; Milliyetçi Avukatlar Grubu başkan adayı Fazıl Çağrı Kuş bin 040, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu başkan adayı Nuray Özdoğan 939, Savunma Hareketi başkan adayı Gökçe Bolat 552, Reform Hareketi başkan adayı Ali Selek 390, Önce İlke Demokratik Sol Avukatlar Grubu başkan adayı Erol Yılmaz Aras 229.

İstanbul Barosu’nda seçim 23 Ekim’de

Dünyanın en kalabalık barosu olma özelliğini taşıyan İstanbul Barosu Genel Kurulu ise 23 Ekim Pazar günü yapılacak. Seçimlerde Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu, Milliyetçi Avukatlar Gurubu, Avukat Hakları Grubu, Hukukun Üstünlüğü Platformu ve Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu listeleri yarışacak.

Başkan adayları arasındaki tek kadın aday ise Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Several Ballıkaya.