Ana SayfaGüncelİzmir Barosu Genel Kurulu’nda Tahir Elçi’yi anan avukat hedef alındı

İzmir Barosu Genel Kurulu’nda Tahir Elçi’yi anan avukat hedef alındı

İzmir Barosu Genel Kurulu'nda Kürtçe konuşan ve Tahir Elçi'yi anan ÖHD'li avukat Fatma Demirer, hakaretlerin hedefi oldu. Hakaretlere ÇHD ve ÖHD'li avukatlar "Tahir Elçi onurumuzdur" sloganıyla karşılık verdi.

İzmir Barosu Genel Kurulu’nda, öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’yi anan Özgür Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatlarından Fatma Demirer sözlü taciz ve hakaretlerin hedefi oldu.

Fatma Demirer, avukatların yeni yönetimlerini belirlemek ve mesleki sorunlarını tartışmak için düzenlediği İzmir Barosu Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasına Tahir Elçi’yi anarak başladı. Kanun Hükmünde Kararnameler ile tutuklanan avukat, gazeteci, akademisyen ve yazarlara dikkat çeken Demirer, çatışmalı sürece dikkat çekerek “Kürtlere yönelik düşmanca ve çatışmacı politikalar her geçen gün daha fazla can kaybına, ölüm ve acıya yol açmıştır” dedi. Demirer konuşmasını “Civina Lijneya Giştî ya Baroya Îzmîrê bi hezkirin û rêzdarî silav dikim, serkeftin (İzmir Barosu Genel Kurul Toplantısı’nı sevgi ve saygılarımla selamlıyorum, başarılar)” sözleriyle noktaladı.

Bu sözlerinin ardından salonda bulunan bir grup milliyetçi avukat Demirer’e sözlü tacizde bulundu. Avukatlardan Yusuf Özmen ise kürsüden yaptığı konuşmada, “Haddinizi bilin burası avukatların kürsüsüdür. Siz kim oluyorsunuz da Tahir Elçi’yi bu kürsüden anarak Kürtçe konuşuyorsunuz. Tahir Elçi kim, avukat mı?” dedi.

Özmen’in bu sözleri üzerine ise Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve ÖHD’li avukatlar, “Tahir Elçi onurumuzdur” sloganı atarak sözlü taciz ve hakareti protesto etti.