Ana SayfaDünyaKerkük’te son durum: 72 kişi yaşamını yitirdi

Kerkük’te son durum: 72 kişi yaşamını yitirdi

IŞİD’in Kerkük’te birçok noktaya düzenlediği eş zamanlı saldırılarda en az 72 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında çatışmaları haberleştirmeye çalışan Türkmenli TV haber müdürü Ahmet Necmettin Hançeroğlu da bulunuyor. Yetkililer kentte kontrolün sağlandığını belirtiyor

HABER MERKEZİ – IŞİD’in Irak Kürdistan Bölgesi’nin Kerkük kent merkezinde düzenlediği eş zamanlı saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı 72’ye yükseldi.

Kamu binaları ve inşaat çalışmalarının sürdüğü bir elektrik santraline saldıran IŞİD’lilerle yaşanan çatışmalarda 72 kişinin yaşamını yitirdiği 200’ü aşkın kişinin de yaralandığı belirtildi. Kerkük Sağlık Müdürlüğü kaynaklarından elde edilen fakat henüz resmileşmeyen bilgilere göre yaşamını yitiren 72 kişi arasında peşmerge, güvenlik güçleri ve siviller bulunuyor. IŞİD saldırısında çatışmaları haberleştirmeye çalışan Türkmenli TV haber müdürü Ahmet Necmettin de yaşamını yitirenler arasında.

Çatışmalarda 12 IŞİD’linin öldürüldüğü öğrenildi.

Kentte kontrol sağlandı

Kerkük Valisi Necim el Din Kerim de Peşmerge ve diğer güvenlik güçlerinin kentte kontrolü tamamıyla ele geçirdiğini ve saldırıların arkasında IŞİD’in uyuyan hücreleri olduğunu söyledi. Kerim, “Musul operasyonu nedeniyle güvenlik güçlerinin dikkatini Kerkük’e çekecek bir durum yaratılmak istenmiş olabilir. Ayrıca, Musul’da yenilgiye uğradıkları için bu tarz eylemlerle moralleri yükseltmeye çalışıyor” dedi.

Fırat Haber Ajansı ise kentte IŞİD’lilere karşı yürütülen operasyonda PKK’lilerin de Peşmerge güçlerine destek vermek için kente geldiğini açıkladı. Irak Kürt Bölgesi’nden yayın yapan Rojnews Haber Ajansı da kentte operasyona destek veren PKK’lilerin fotoğraflarını yayınladı.