Ana SayfaManşetKılıçdaroğlu’ndan Musul yorumu: ‘Masanın dışında olmamız ağırıma gidiyor’

Kılıçdaroğlu’ndan Musul yorumu: ‘Masanın dışında olmamız ağırıma gidiyor’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Musul operasyonuna ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu, “Türkiye niye masanın dışında. Benim komşum, benim ağırıma gidiyor” dedi.

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri’de katıldığı toplantıda Başika krizi ve Musul operasyonuna ilişkin konuştu.

Başika’da Türk askerinin varlığının devam etmesi gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, “Niye gittik oraya? IŞİD terör örgütüyle mücadele etmeye gittik. Etmeli miyiz? Evet etmeliyiz. Ama bir kişinin kalkıp Dubai televizyonuna yaptığı bir açıklama her şeyi berbat etti” dedi.

“IŞİD terör örgütünden Irak’ı kurtarmak için oradayız” diyen Kılıçdaroğlu, Musul operasyonunda Türkiye’nin masanın dışında olmasını  “ağırıma gidiyor” diye yorumladı. Kılıçdaroğlu, “Ben kendi ülkemin çıkarlarını savunmak durumundayım. Ama bu dış politika Türkiye’yi felakete sürükler. Yanlış bir politika izliyoruz.”

Türkiye masanın dışında. Niye masanın dışında? Benim komşum, benim ağırıma gidiyor. Ben kendi ülkemin çıkarlarını savunmak durumundayım. Ama bu dış politika Türkiye’yi felakete sürükler. Yanlış bir politika izliyoruz” diye konuştu.