Ana SayfaDünyaMusul operasyonunda 6.gün: Çatışmalar Hemdaniye’de yoğunlaştı

Musul operasyonunda 6.gün: Çatışmalar Hemdaniye’de yoğunlaştı

Musul’un IŞİD işgalinden kurtarılması için başlatılan operasyon 6’ıncı gününde. Irak ordusu Musul’un güneydoğusunda Hemdaniye ilçesinde ilerleyişini sürdürüyor.

HABER MERKEZİ – IŞID işgali altındaki Musul’un kurtarılması için Irak ordusu ve peşmerge tarafından başlatılan uluslararası koalisyonun da havadan destek verdiği operasyon 6’ıncı gününe girdi.

Operasyonda çatışmalar Musul’un güneydoğusunda Hemdaniye ilçesinde yoğunlaştı.  Irak ordusuna bağlı 9’uncu tabur sabah saatlerinde Hemdaniye ilçesinin Pişesazi mahallesini IŞİD’den kurtardı. Ordu güçlerinin kent hastanesinin bulunduğu alana kadar ilerlediği belirtildi.

Musul’un kuzeyindeki Tılskof Cephesi’nde konuşlanan Irak ordusunun 16’ncı Tugayı’na bağlı askeri birlikler de IŞİD işgalindeki Tılkef ilçe merkezine doğru harekete geçti.

YNK Maxmur Komitesi sorumlusu Reşad Gelali, IŞİD’in Mişreq bölgesinde bulunan Ortadoğu’nun en büyük fabrikası olan kibrit fabrikasına saldırdığını açıkladı. Gelali bombardıman nedeniyle Geyare kasabasında elektriklerin kesildiğini kaydetti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Türkiye’de Hapishaneler, Mahpusluk ve Ayrımcılık' paneli 27 Ekim'de
Sonraki Haber
Kaya mezarlar müzeyi andırıyor