Ana SayfaGüncelSilivri Cezaevi’nde kadın tutuklulara cinsel saldırı iddiası: ‘Hücrelerini yaktılar’

Silivri Cezaevi’nde kadın tutuklulara cinsel saldırı iddiası: ‘Hücrelerini yaktılar’

Silivri 9 No'lu F Tipi Cezaevi'nde kadın tutukluların erkek gardiyanların cinsel saldırısına uğradığı iddia edildi. Halkın Hukuk Bürosu, kadın tutukluların saldırıları protesto etmek için hücrelerini yaktığını bildirdi.

Silivri 9 No’lu F Tipi Cezaevi’nde kalan kadın tutukluların erkek gardiyanların cinsel saldırısına uğradığı iddia edildi. Kadınların saldırıyı protesto etmek için hücrelerini yaktıkları açıklandı.

Konuyla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yapan Halkın Hukuk Bürosu, cezaevindeki işkence ve tacizin bu sabah yaşandığını ve bazı kadın tutukluların bu nedenle hücrelerini yaktıklarını aktardı.

Avukat Ebru Timtik, sabah ailesi ile telefon görüşmesi yapan bir kadın tutuklunun, “Gardiyanların işkencesini protesto etmek için hücrelerimizi ateşe verdik ve şu an işkence devam ediyor” dediğini ancak ailenin, konuşmanın yapıldığı esnada telefonun kesildiğini söylediğini belirtti.

Ayrıca Halkın Hukuk Bürosu, kısa bir süre önce ameliyat olan ve sağlık sorunları devam eden Aysu Baykal’ın da cezaevinde darp edildiğini, işkenceye maruz kalan Baykal’ın kanaması olduğunu duyurdu.