Ana SayfaGüncelYıldırım: Rakka Operasyonu’nda YPG varsa biz yokuz

Yıldırım: Rakka Operasyonu’nda YPG varsa biz yokuz

ABD'nin YPG’nin de aralarında olduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin Rakka’yı kuşatacak kapasitedeki tek güç olduğunu söylemesinin ardından Rakka Operasyonu'na ilişkin bir açıklama da Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. Yıldırım, YPG'nin olması halinde Türkiye'nin operasyonda yer almayacağını söyledi.

Rakka Operasyonu’yla ilgili konuşan Başbakan Binali Yıldırım, YPG’nin yer alması halinde operasyonda Türkiye’nin yer almayacağını açıkladı.

Yıldırım, “Terörist grup olarak tanımladığımız PYD, YPG gibi unsurlar, eğer bu operasyonun içinde yer alırsa biz orada yokuz” dedi.

ABD’li General Stephen Townsend, YPG’nin de aralarında olduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin Rakka’yı kuşatacak kapasitedeki tek güç olduğunu söylemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise dün yaptığı açıklamada Cerablus, Rai ve Dabık’ın ardından bir kez daha “El Bab’a yürüyoruz” demiş ve “Ondan sonra Münbiç’e, Rakka’ya yöneleceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkanı Barack Obama ile konuya dair bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini de aktaran Erdoğan, ABD’ye çağrıda bulunarak “Biz sizlerle beraber bunu halledebiliriz” demişti.

ABD’den bugün yapılan açıklamada ise Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Obama’nın görüşmede, “IŞİD’e karşı koalisyonun bir parçası olarak girişilen tüm operasyonların, koalisyonun diğer üyeleriyle koordine ve entegre edilmesi ihtiyacını” yinelediğini belirtmişti.

Sözcü Earnest, Türkiye’nin Kürtlerin Rakka’da planlanan operasyonda yer almasına itirazlarıyla ilgili olarak ise “taraflar arasındaki görüş ayrılıkları ve ihtilafların, IŞİD’i yok etmeye yönelik ortak çabaya zarar vermesi” uyarısında bulunmuştu.