Ana SayfaGüncelZonguldaklı taraftar: ‘Amedspor’a taş atmadık; evet, bizler vatan hainiyiz’

Zonguldaklı taraftar: ‘Amedspor’a taş atmadık; evet, bizler vatan hainiyiz’

Diyarbakır'da oynanan maçta Amedspor'a 2-0'lık bir skorla yenilen Zongundak Kömürspor taraftarları kente gittiği ve Amedsporlularla dostluk mesajları paylaştığı için kendilerine 'vatan haini' diyenlere cevap verdi.

10 Ekim’de TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadale eden Amedspor ile Zonguldak Kömürspor Diyarbakır’da 3 puan için mücadele etti. Maç, Amedspor’un 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Maç ve sonrasına damgasını vuran şey ise Zonguldak Kömürspor’un taraftar grubu ‘Ultras Elmas’ın ‘hain’ denilerek hedef göstermelere karşı çıkışı oldu.

Amedspor maçı için Diyarbakır’a giden taraftar grubunun tribün lideri Sercan Akar, Amedsporlularla diyalog kurduğu için arkadaşları tarafından ‘vatan hâini’ ilân edildi.

Akar kişisel Facebook hesabından duruma tepkisini “Evet bizler vatan hainiyiz” başlıklı bir mesaj ile dile getirdi.

“Karşı kaldırımdan taş mı atmalıydık?”

“Amedspor taraftarı bizi bağrına bastı. Tek tek selamlaşıp ‘hoşgeldiniz’ dediler” diyen Zonguldak Kömürsporlu taraftar, ‘vatan haini’ olarak hedef gösterilmesine ise “Evet bizler vatan hainiyiz. Karşı kaldırımda bekleyip onlara taş atmamız gerekiyordu” diyerek karşılık verdi.

“Hep bana kucak açan Amedspor taraftarları oldu”

Akar, mesajında devamla şunları söyledi:

“Biz orada bu insanlarla sohbet ettiğimiz, yemeklerini yediğimiz, çaylarını içtiğimiz için bizi vatan haini ilan eden eski ahbaplarıma sesleniyorum; Diyarbakır orada, o insanlar da orada. Klavye üzerinden yazması kolay. Gidin taş atın, kafalarını yarın, dükkanlarını yağmalayın, arabalarını gasp edin. Bizler bunları yapmadık vatan haini olduk, gidin siz yapın vatanı kurtarın. Lakin ufak bir hatırlatma; sizler onlara taş attığınızda bile onlar sizin sırtınızı sıvazlamaya devam edecekler.”

“Siyaset yerin dibine batsın. O benim işim değil” diyerek mesajına devam eden Akar, “Bu sorunların kaynağı ben olmadığım gibi, çözümü de ben değilim. Diyarbakır’a ne zaman gitsem bana kucak açacak bir grup Amedspor taraftarı tanıdım. Bunun için çok mutluyum” dedi.

amedspor

Ne oldu?

10 Ekim’de Diyarbakır’da Amedspor ile Zonguldak ekibi karşı karşıya geldi. Maçı Amedspor 2-0 üstünlükle tamamlarken, maç için Diyarbakır’a gelen bir grup Zonguldak Komürspor taraftarı Amedsporlularla diyalog kurduğu için arkadaşları tarafından ‘vatan hâini’ ilân edildi.

Bir Zonguldak Kömürspor taraftarı ise Amedspor taraftarlarının kendilerini sıcak karşıladıklarını ve buna rağmen “Niye onlarla bir aradasınız?” diye eleştiren kişiler olduğunu belirterek, tepkilere yanıt verdi.

Amedspor maçı sonrası Zonguldak Kömürspor kendi Twitter hesabından dostluk mesajları paylaşmış ancak tepkiler sonrası mesajı kaldırmıştı.

Zonguldaklı taraftarın yayınladığı mesajı Amedspor da kendi Twitter hesabından paylaştı.

Previous post
'Dünya Kız Çocukları Günü': 7 saniyede bir kız çocuğu evlendiriliyor
Next post
Tarihi Kentler ve Ermeniler dizininin ilki: 'Bitlis ve Muş'