Ana SayfaGüncel3800 yıllık ‘düşünen adam’

3800 yıllık ‘düşünen adam’

HABER MERKEZİ – İsrail’de yapılan kazılarda 3800 yıllık “düşünen adam” heykelciği bulundu.

İsrail Eski Eserler Bakanlığı, Tel Aviv’in doğusunda yer alan Yehud’daki son kazılarda düşünceli ve şapka takmış küçük figürün, keşfedildiğini söyledi.

Arkeofili’de yer alan habere göre 3800 yıllık figür Orta Bronz çağda yapılmış.

Düşünceli bir şekilde oturarak elini çenesine dayamış figür, Fransız heykeltıraş Auguste Rodin’in ünlü eseri Düşünen Adam’ı andırıyor.

Bir kabın üstünde oturarak gözlerini dikmiş şekilde betimlenen heykelcik, 3800 yıl önce gömüldükten bir süre sonra parçalanmış.

think1

Önce dönemin karakteristik özelliklerini yansıtan kabı hazırladıklarını daha sonra ise figürü kaba eklediklerini belirten kazı başkanı Gilad Itach, buna benzer bir eserin daha önce İsrail’de bulunmadığını söylüyor.

Itach, eser hakkında şu yorumda bulundu:

Yaklaşık 4.000 yıllık bu heykelciğin yaparken gösterilen hassasiyet derecesi ve ayrıntılara dikkat edilmesi son derece etkileyici. Kabın boyun kısmı, figürün üst kısmı için bir temel olarak kullanılmış. Daha sonra kollar, bacaklar ve surat eklenmiş. Figürün kafası sanki düşünceli bir haldeymiş gibi eline yaslanmış. Bu figürü, kabı yapan kişi mi yoksa başka bir sanatçının mı yaptığı henüz kesin değil.

Previous post
'Kelebekler': Mirabel kardeşlerin özgürlük tutkusu 56. yılında
Next post
Cinsel istismara maruz bırakılan 9 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti