Ana SayfaDünyaABD Rakka kararını verdi: Operasyonda YPG de yer alacak

ABD Rakka kararını verdi: Operasyonda YPG de yer alacak

HABER MERKEZİ – Washington Post gazetesinin haberine göre Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için başlatılacak operasyona ilişkin ABD nihai kararını verdi. Habere göre ABD Türkiye’ye, Rakka operasyonuna katılmak istiyorsa YPG’yle aynı safta savaşmayı kabullenmesi gerektiğini bildirdi.

Washington Post gazetesinde Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için başlatılacak operasyona ilişkin haberde ABD Başkan Barack Obama Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a geçen hafta yaptıkları telefon görüşmesinde, Rakka operasyonuna YPG’nin de içinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri’nin katılmasına karar verildiğini söyledi.

ABD yönetimi kaynaklarına dayandırılan haberde operasyonda kentin kuşatılmasını içeren ilk aşamada Demokratik Suriye Güçlerinin operasyonun içinde yer alması kararının kesinleştiği belirtildi.

Operasyonla ilgili dün akşam ise ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’dan bir açıklama geldi. Carter, “Oraya [Rakka] yakın zamanda, kenti kuşatmayı başarabilecek güçle birlikte gitmeye niyetliyiz. Türkiye’yle, Rakka’nın nihai olarak ele geçirilmesi ve ilerleyen safhalarda oynayabileceği olası rol hakkında görüşmeye devam ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Obama’yla konu hakkında görüştüğünü belirterek, “PYD-YPG gibi örgütlere ihtiyacımız yok. ‘Gelin sizlerle beraber Rakka’dan DEAŞ’ı atalım’ dedik” demişti.