Ana SayfaDünyaABD’den El Bab operasyonu açıklaması: ‘Faydalı ve yapıcı görmüyoruz’

ABD’den El Bab operasyonu açıklaması: ‘Faydalı ve yapıcı görmüyoruz’

HABER MERKEZİ – ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Türkiye’nin El Bab’a yönelik askeri harekatına ilişkin “Koordine edilmemiş askeri faaliyetleri IŞİD’e karşı sergilenen genel çabaya faydalı ve yapıcı görmüyoruz” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) desteğiyle Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Suriye’nin El Bab kentine yönelik operasyonuyla ilgili olarak ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby’den de açıklama geldi.

ABD’li Albay John Dorrian, dün yaptığı açıklamada operasyona uluslararası koalisyon güçlerinin hava desteği vermediğini çünkü operasyonun Türkiye tarafından “bağımsız” bir şekilde başlatıldığını söylemişti.

  ABD'den Türkiye'nin El Bab operasyonuna destek yok: Güçlerimizi çektik

‘Faydalı ve yapıcı görmüyoruz’

Konu bugün de Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby’ye günlük brifinginde soruldu.

Kirby, “Özellikle Suriye’nin bu kesiminde başta olmak üzere (askeri) faaliyetlerin koordine edilmesini istiyoruz. Koordine edilmemiş askeri faaliyetleri IŞİD’e karşı sergilenen genel çabaya faydalı ve yapıcı görmüyoruz” diye konuştu.

Daha fazla detayı Albay John Dorrian’ın verebileceğini kaydeden Kirby, Suriye’de yürütülen operasyonlarla ilgili olarak Türk yetkililerle sürekli temas halinde olduklarını da aktardı.

Kirby, bir gazetecinin, “Türkiye’nin El Bab operasyonu Rakka’ya planlanan operasyon için sorun yaratır mı?” sorusu üzerine ise bu sorunun Pentagon’daki yetkililere sorulması gerektiğini ifade etti.

Kirby, “Koalisyonun IŞİD’e karşı çabalarının birbiriyle bağlantılı ve hizalı olmasını istemeye devam ediyoruz. IŞİD ortak tehdit, ortak düşman, koalisyonun varolma maksadı bu” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hâlâ hayatta mısınız?
Sonraki Haber
'KCK basın' davası: Hakim ve savcıların akıbeti araştırılacak