Ana SayfaGüncelAgos’a tehdit cezasız kaldı

Agos’a tehdit cezasız kaldı

HABER MERKEZİ – Agos Gazetesi’nin önüne siyah çelenk bırakarak ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ diye tehditte bulunan Milliyetçi Türkiye Partisi üyesi iki sanığın yargılandığı davada, mahkeme ‘tehdit yok’ diyerek beraat kararı verdi. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan, “Hrant Dink öldürülmeden önce de ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ diyerek toplanmışlardı, sonrası malum” dedi.

Agos Gazetesi’nin Şişli’de bulunan binası önüne siyah çelenk bırakarak ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ tehdidinde bulunan Milliyetçi Türkiye Partisi (MTP)  İstanbul İl Başkanı Bilal Gökçeyurt ile Turan Ocakları Genel Başkanı Ercan Urçar, beraat etti.

‘Hrant Dink öldürülmeden önce de aynı durum yaşanmıştı’

İki sanıktan şikayetçi olan Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan, Hrant Dink’in de bu tür tehditlerden sonra öldürüldüğüne dikkat çekerek şunları söyledi:

Bina kapalı iken siyah çelenk koymuşlar. Sabah gazeteye gelince gördük. Daha sonra sanıkların bu çelenk koyma faaliyetini sosyal medyada da paylaştıklarını ve hakaret ederek tehditlerde bulunduklarını görünce şikayetçi olduk. Hrant Dink öldürülmeden önce de bir gece ansızın geliriz diyerek toplanmışlardı. Sonrasında da Hrant Dink’in başına gelenler malum. Bu nedenle biz bu durumu tehdit olarak algıladık ve hepimiz tedirgin olduk.

Sanıklardan suçlamalara ret

Sanık Bilal Gökçeyurt mahkemede yaptığı konuşmada, “Biz iki tane çelenk koyduk. Biri Milliyetçi Türkiye Partisi diğeri de Turan Ocakları adına idi. Facebook üzerindeki paylaşımları ben yapmadım. Kimin yaptığını hatırlamıyorum. Bu hesap Turan Ocakları İstanbul Şubesi’ne aittir. Yazıları ben yazmadım” dedi.

Diğer sanık Ercan Uçar ise Facebook’taki hesabın kendisine ait olmadığını söyleyerek, “Basın açıklamalarımızı ve metinlerimizi genel başkanımız Ahmet Yılmaz hazırlamıştır. Benim bir ilgim yoktur. Suç işleme iddiasını kabul etmiyorum” diye konuştu.

 Mahkemeye göre ‘tehdit yok’

İstanbul 62. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan ve sanıklar katıldı.

Sanıkların ‘tehdit etmediğini’ ileri süren mahkeme heyeti, suçun unsurlarının oluşmadığı iddiasıyla sanıklar hakkında beraat karar verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Metropolde boğulmak': Mine Soysal'dan 'Uzakta'
Sonraki Haber
Cristian Mungiu'nun 'Mezuniyet'i ve diğerleri: İşte vizyondaki filmler