Ana SayfaGüncelBaşbakan’dan Bahçeli’nin idam çağrısına yanıt

Başbakan’dan Bahçeli’nin idam çağrısına yanıt

HABER MERKEZİ – Başbakan Binali Yıldırım, AKP’nin Meclis grup toplantısında konuştu. Cumhuriyet’e yapılan operasyon ve Anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı idama ilişkin yaptığı çağrıya sınırlandırılmış bir düzenleme yapılabileceğini ve düzenlemenin geriye doğru işlemeyeceğini söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Meclis grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı idama ilişkin “AKP hazırsa, MHP dünden vardır. Sayın Başbakan’a diyorum ki gelin bu işi bitirelim” çağrısına yanıt verdi.

‘Düzenleme geriye doğru işlemeyecek’

“Sayın Bahçeli bugün bu yönde bir açıklama yapmış. İdam meselesi bir anayasa meselesidir. Anayasada bir uzlaşma meselesidir” diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

“Diğer partilerle bir mutabakat sağlanırsa, milletin umumi arzusu olan sınırlandırılmış bir düzenleme yapılabilir. Bu 15 Temmuz darbe girişiminde gündeme geldi. Bunların cezasız kalmaması isteniyor. Bunun gibi alçak girişimlerin bir daha olmaması isteniyor. Bu feryada kulak tıkayacak değiliz. Bunu tek başımıza yapamayacağımızın ve bu düzenlemenin geriye doğru işlememeyeceğinin bilinmesini istiyoruz. Sayın Bahçeli’nin düşüncesini dikkate alıp anayasa teklifimizi bu yönde yapacağız.”

‘MHP’nin desteği önem arz etmekte’

Anayasa değişikliğinin sadece iktidar partisinin işi olmadığını belirten Yıldırım, “Millete verdiğimiz sözü tutma zamanı geldi. Anayasa değişikliği yapacak çoğunluğumuz yok. Bizim istediğimiz gibi bir anayasayı oylayalım demiyoruz, bir teklifimiz var. Buyrun siz de teklifinizi getirin vatandaşa gidelim diyoruz. Vatandaş hangisini onaylarsa başımızın gözümüzün üstünde yeri var. Şimdi sırası bütün partilerin katılımıyla bir anayasada uzlaşalım” diye konuştu.

Yıldırım, anayasa değişikliği hazırlığında sona gelindiğini belirtti. MHP’nin ve Bahçeli’nin konuyla ilgili açıklamalarını hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

“Bunlar bizim hazırlıklarımıza zemin hazırlamıştır. 330’a erişmek ve üzerine çıkmak için MHP’nin desteği önem arz etmektedir. MHP’nin hassasiyetlerini dikkate alarak hazırlık çalışmalarımızı tamamladı. Meclis önümüzü açarsa anayasa ve sistem konusundaki anlamsız tartışmalara noktayı koyacağız.”

Cumhuriyet’e operasyon

Başbakan Yıldırım’ın, Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonla ilgili değerlendirmeleri de oldu. Ülke içinden ve Avrupa’dan gelen ‘basın özgürlüğü’ eleştirilerine yanıt veren Yıldırım, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu gazetede gözaltılar yapıldı, hemen koro halinde başladılar, ‘basın özgürlüğü elden gidiyor’ diye. Biz basın özgürlüğüne sahip çıkacağız. Terörle mücadelede attığımız adımlarda hemen önümüze basın özgürlüğünü getiriyorlar. Avrupa Parlamentosu’nda bir kişi basında gözaltılar kırmızı çizgimizdir diyor. Türkiye tehditlerle hizaya getirilecek bir ülke değildir.

“Bu kadar bu konularda hassas olacağına terör örgütünün reklamı yapılırken kırmızı çizgileriniz neredeydi? Kandil’de terör örgütü mitingde taraftarlarına hitap etti. Türkiye’nin Cumhurbaşkanını mahkeme kararıyla engellediler. Çifte standartla bir yere varamazsınız. Basın özgürlüğünün ne demek olduğunu sizden öğrenecek değiliz. FETÖ’ye alenen destek verenleri masum görecek değiliz. Şehit ve gazilerimize karşı sorumluluğumuz var.”

  Demirtaş'tan Cumhuriyet'e ziyaret
  Bahçeli'den idam açıklaması: AKP hazırsa, MHP dünden vardır

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Avukat Hürrem Sönmez 675 sayılı KHK'yı yorumladı
Sonraki Haber
'Erkek sanatçı, kadın model' hegemonyasına karşı kadıNgözÜyle erkek bedeni