Ana SayfaÇalışma YaşamıBeyoğlu esnafından kapatmalara karşı protesto

Beyoğlu esnafından kapatmalara karşı protesto

HABER MERKEZİ – Beyoğlu Belediyesi’nin 10’dan fazla mekâna 3 günlük kapatma kararı vermesinin ardından Beyoğlu esnafı protesto eylemi yaptı.

İstanbul’da Beyoğlu Belediyesi tarafından 10’dan fazla mekâna 3 günlük kapatma cezası verilmişti.

Kararın ardından Beyoğlu Esnaf Dayanışması ve Kent Savunması’nın çağrısıyla Mis Sokak’ta dün bir araya gelen Beyoğlu esnafı, kararı protesto etti.

Bir araya gelen grup, “Misbah elini Beyoğlu’ndan çek”, ”Beyoğlu bizim İstanbul bizim” sloganları attı.

Beyoğlu esnaflarından Ufuk Dündar grup adına açıklama yaptı:

Beyoğlu’nu bitirmeyi, kamusallığından, sosyalliğinden, kendine özgü eğlenme kültüründen, tarihinden, küçük esnafından arındırmayı kendine misyon edinen Beyoğlu Belediyesi dün itibariyle 10’dan fazla mekanı kapatmış bulunmaktadır. Kurabiye Sokak’ta 6, Balo Sokak’ta 6 mekanın 3 gün süreyle kapatıldığını tespit ettik.

Hala tespit edemediğimiz mekanlar sayının daha da fazla olduğuna dair aldığımız duyumlar var. Toplamda 54 mekanın kapatılacağı bilgisi var.

“Tüm ülke ekonomisinin kan ağladığı, hükümet politikaları nedeniyle ağır bir ekonomik krize doğru adım adım sürüklendiğimiz bu günlerde, Beyoğlu Belediyesi’nin küçük esnafa yönelik tutumunu düşmanca buluyoruz” diyen Dündar, bu yaklaşım devam ettiği takdirde Beyoğlu esnafı olarak hem mekanlarını korumak hem de Beyoğlu’nda var olmaya devam etmek için daha sert önlemler almaktan çekinmeyeceklerini söyledi.

Dündar son olarak, masa-sandalye başta olmak üzere hiçbir ihlalin işletmenin kapatılmasına sebep olamayacağını, doğacak ihtilaflardan ise Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın sorumlu olacağını söyledi.