Ana SayfaGüncelBir kimlik, hafıza ve direniş derlemesi: ‘Türkiye’de Kürt Belgesel Sineması’

Bir kimlik, hafıza ve direniş derlemesi: ‘Türkiye’de Kürt Belgesel Sineması’

HABER MERKEZİ – Suncem Koçer ve Can Candan’ın editörlüğünü yaptığı “Türkiye’de Kürt Belgesel Sineması: Kimlik ve Direnişin Siyaseti ve Estetiği” derlemesi İngiltere’de yayımlandı. 

Kadir Has Üniversitesi’nde akademisyen Suncem Koçer ile Boğaziçi Üniversitesi’nden Can Candan’ın editörlüğünde, 12 yazarın yazdığı, 12  bölümden oluşan “Türkiye’de Kürt Belgesel Sineması: Kimlik ve Direnişin Siyaseti ve Estetiği” derlemesi İngiltere’de Cambridge Scholars Publishing isimli yayınevinden çıktı.

Elektronik olarak da yayınlanan kitabı internet üzerinden sipariş vermek mümkün.

Editörler kitabın uluslararası sinema camiası ve akademisyenlerin Kürt Sineması’na olan ilgisini önemsedikleri için ilkin İngilizce basıldığını belirtiyor.

Kitabın Kürtçe ve Türkçe olarak yayınlanması için de çalışmalar yapılıyor.

Türkiye’de yapılan Kürt belgeselleri ve Türkiye menşeili Kürt yönetmenlerin yaptığı belgeseller ile Kürtlerin belgesel film yapma anlayışına odaklanan kitaptaki makaleler; kimlik, tarih, hafıza, siyaset, direniş, hakikat gibi kavramlar etrafında dönüyor.

Kitapta yer alan 12 yazar

Suncem Koçer, Can Candan, Ali Fuat Şengül, Louise Spence, Özgür Çiçek, Ayça Çiftçi, Zeynep Yaşar, Josh Carney, Kevin Smets, Ahmet Hamdi Akkaya, Nagehan Uskan Selvelli ve Alisa Lebow.