Ana SayfaDünyaDemokratik Suriye Güçleri’nden Rakka operasyonu açıklaması

Demokratik Suriye Güçleri’nden Rakka operasyonu açıklaması

HABER MERKEZİ –  YPG’nin de içinde bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri, IŞİD işgalindeki Rakka kentinin kurtarılması için ‘Fırat’ın Gazabı’ adıyla operasyon başlattığını duyurdu. Demokratik Suriye Güçleri Komutanlarından Rojda Felat operasyona 30 bin savaşçıyla başlayacaklarını söyledi.

Demokratik Suriye Güçleri Genel Komutanlığı, düzenlediği basın toplantısıyla IŞİD işgalindeki Rakka kentinin kurtarılması için ‘Fırat’ın Gazabı’ adıyla operasyon başlattığını duyurdu.

Rakka’nın kuzeyinde bulunan Eyn Îsa kasabasına bağlı bir bölgede yapılan açıklamayı Demokratik Suriye Güçleri adına kadın komutan Cihan Şêx Ehmed yaptı.

“Rakka’yı karşı özgürleştirme hamlesi başlattığımızın müjdesini veriyoruz” denilen açıklamada güçlerin koordineli bir şekilde ilerlemesi için ‘Fırat’ın Gazabı Eylem Odası’ oluşturulduğu belirtildi.

Açıklamada operasyonun, Demokratik Suriye Güçleri içindeki Kürt, Arap, Türkmen savaşçılar, YPG/YPJ savaşçıları ve uluslararası koalisyon güçlerinin aktif katılımı ile yürütüleceği belirtildi. Ehmed gazetecilerin Türkiye’nin tutumu ile ilgili soruya ise “Türkiye’yi komşu bir ülke olarak görüyoruz.Operasyona engel çıkartmayacaklarını umuyoruz” yanıtını verdi.

Ehmed açıklamanın devamında  şunları söyledi:

Bu vesileyle demokratik güçlere, bölge halklarına, Suriye halklarına ve özellikle Rakka halkına operasyonumuz başarıyı garantileyene kadar mücadele edeceğini ve terörün başkentinde çeteleri çembere alarak ardından düzenleyeceğimiz operasyonlarla özgürleştireceğimizi belirtiyoruz. Kobanê, Girê Spî, Hesekê, Hol, Şedadê ve Minbic’de nasıl başardıysak Rakka’da başarağız.

Rakka Özgürleştirme Operasyonu QSD çatısı altındaki kahraman Kürt, Arap, Türkmen savaşçıları, YPG/YPJ savaşçılarının ve uluslararası koalisyon güçlerinin aktif katılımı ile başarılı bir şekilde tamamlanacaktır.

Bir kez daha uluslararası güçlere, DAIŞ çetelerinin işgali altında olan bölgelerin özgürleştirilmesi hamlelerinde  yer alarak bu onurlu mücadeleye lojistik,askeri ve manevi destek sunarak katılmaya çağırıyoruz.

Yine insan hakları ve insani yardım örgütlerinin Rakka halkının DAIŞ çetelerinin işgali altından kurtarmak için görev ve sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısında bulunuyoruz.

Son olarak, kahraman halkımızın, çetelerin bulunduğu alanların güçlerimizin ve koalisyon güçlerinin hedefi olacağından kaynaklı  çetelerin oldukları bu alanlardan uzak durmaları, kurtarılan alanlara kendilerini ulaştırmaları ve güçlerimize katılarak bizlere destek sunmalarını istiyoruz.

 

 

 

Previous post
SineBU'da Kasım programı
Next post
Endonezya'daki yanardağ tekrar faaliyete geçti