Ana SayfaGüncel‘Dink cinayeti gibi Elçi cinayeti de karanlıkta bırakılmak istenmekte’

‘Dink cinayeti gibi Elçi cinayeti de karanlıkta bırakılmak istenmekte’

HABER MERKEZİ – Adalet talebiyle Çağlayan Adliyesi’nin önünde toplanan Hrant’ın Arkadaşları, eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin bir yıl önce öldürüldüğünü hatırlatarak “Bu cinayet de karanlıkta bırakılmak istenmektedir. Aradan tam bir yıl geçmesine rağmen, cinayet gözler önünde işlenmesine rağmen hala elde tek bir sanık yoktur, elle tutulur bir gelişme yoktur” ifadelerini kullandı.

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin yeniden görülen dava bugün Çağlayan’daki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor.

Duruşma öncesinde adliye önünde toplanan Hrant’ın Arkadaşları’nın yaptığı açıklama şöyle:

Sevgili Tahir Elçi’nin kalleş bir cinayete kurban gitmesinden tam bir yıl sonra, kamu görevlilerin yargılandığı Hrant Dink Cinayeti Davası’nın yeni bir celsesi için bir kez daha toplanmış bulunuyoruz. Evet çok benzerlik var bu iki barış elçisinin, bu iki güvercinin öldürülmesi ve her iki cinayetin üzerinin örtülmeye çalışılması arasında.

Hrant Dink cinayeti yıllar boyunca orta yerde duran bütün emarelere rağmen karanlıkta kaldı, daha doğrusu karanlıkta bırakılmak ve siyasi hesaplara alet edilmek istendi. Hala da öyledir. Cinayette rolü olan kamu görevlileri 9 yıl sonra yargılanmaya başlanabildi. Ancak “Vur” diyenlerin hala gerekli cezayı almadığını biliyoruz, görüyoruz. Tahir Elçi de, ayrı Hrant Dink gibi bu ülkenin her zaman iktidarda kalmasını becerebilen karanlık güçleri tarafından hedef gösterildi ve çok sevdiği Diyarbakır’da, Suriçi’nde, aynı Hrant Dink’in hayatını adadığı Agos’un önünde vurulması gibi, vuruldu. Bu cinayet de karanlıkta bırakılmak istenmektedir. Aradan tam bir yıl geçmesine rağmen, cinayet gözler önünde işlenmesine rağmen hala elde tek bir sanık yoktur, elle tutulur bir gelişme yoktur.

Burada birazdan yine bir dönemin kudretli polis şefleri yargılanacak, ifade verecekler. Önceki duruşmalarda olduğu gibi muhtemelen suçu birbirlerinin üzerine atacaklar. İzleyeceğiz. Ve bu cinayette payı olan sorumlular hesap verene kadar adalet talep etmeye devam edeceğiz. Bugün 28 Kasım’da, buradan haykırıyoruz. Hrant Dink cinayetinde ilk adım 9 yıl sonra atılabilmişti. Ancak Tahir Elçi cinayetinde de böyle olmasına izin vermemeliyiz. Veremeyiz.

İki barış güvercini için de hesap sormaya devam edeceğiz.

  Türkan Elçi: Tahir’in katledilmesi bir milattır