Ana SayfaGüncel‘O gitti arkasından bir kent yıkıldı’

‘O gitti arkasından bir kent yıkıldı’

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi’nin ölüm yıldönümünde yapılan anmada konuşan eşi Türkan Elçi, “O gitti ve ardından bir kent yıkıldı. Tahir genç ölümlerin yetim çocukların gözyaşlarına, faili meçhullerin aydınlatılmamasını yüreğinin ta derininde hisseden biriydi” dedi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 28 Kasım 2015 tarihinde öldürülen Diyarbakır Barosu eski başkanı Tahir Elçi için Diyarbakır Cegerxwin Gençlik ve Kültür Merkezi’nde anma düzenlendi.

Anmaya Elçi’nin ailesinin yanı sıra HDP ve CHP’li milletvekilleri, Diyarbakır Barosu üyesi çok sayıda avukat, kentte bulunan sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Anmada Elçi’nin eşi Türkan Elçi konuştu. Elçi şunları söyledi:

Tahir’in katledilmesi bir milattı, ondan sonra huzurlu bir gün geçiremedik. O gitti ve ardından bir kent yıkıldı. Tahir genç ölümlerin yetim çocukların gözyaşlarına, faili meçhullerin aydınlatılmamasını yüreğinin ta derininde hisseden biriydi. Sürekli ‘Gittikçe Halep kentinin yaşadıklarını yaşayacağız’ diyordu. Ne yazık ki içinde olduğumuz felaketi duyurmada tek başına kaldı.

Tahir’in katledilmesi ile topluma umutsuzluk iksiri içirilmek istendi. O gittikten sonra önce gözlerimize sonra dilimize kepenkler indi

Konuşmaların ardından anmada sahneye çıkan müzisyenler Elçi’nin sevdiği türküleri seslendirdi.