Ana SayfaGüncelHDP grubuna ziyaretçilerin girişi engellendi: ‘Bu ayıp Türkiye’ye yeter’

HDP grubuna ziyaretçilerin girişi engellendi: ‘Bu ayıp Türkiye’ye yeter’

HABER MERKEZİ – Eş başkanları ve milletvekilleri tutuklanan HDP’nin Meclis grup toplantısına ziyaretçilerin girişi engellendi. Engellemeden dolayı boş salona konuşan HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, “Bu ayıp Türkiye’ye yeter. Sanıyorlar ki eş genel başkanımızın mesajı ulaşmazsa bu parti grup toplantısını yapamaz. Tek milletvekilimiz kalsa bile bu kürsüyü gerçekleri halka söylemek için çıkıp konuşacağız” dedi.

Eş başkanları ve milletvekilleri tutuklanan HDP Meclis grup toplantısına geçen hafta grup salonunda atılan sloganlar gerekçe gösterilerek bazı ziyaretçiler alınmadı.

İçişleri Bakanlığı talimatı ile kapatılan derneklerin temsilcilerinin de katılması beklenen toplantıya engelleme üzerine milletvekilleri de durumu protesto ederek katılmadı.

Sadece basın mensuplarının girişine izin verilen toplantıda HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen gündemdeki konulara ilişkin konuştu.

Bilgen kürsüye çıkmadan önce divan adına Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, ziyaretçilere dönük geliştirilen engellemeye tepki gösterdi.

Demirel, bakanlıkça kapatılan derneklerin temsilcilerinin de bu engellemeden dolayı toplantıya katılmadığını belirterek, “Akşama kadar millet deyip duranlar, milletin Meclis’ine milletin girişini engelliyorlar” dedi.

Demirel, tutuklu Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın bugün grup toplantısına ulaştırılmak için gönderilen mesajının cezaevi yönetimince engellendiğini kaydetti.

Kürsüye çıkan Ayhan Bilgen ise boş salonu göstererek, “Bu ayıp Türkiye’ye yeter” dedi.

Bilgen, tutuklu eş genel başkan Demirtaş’ın mesajının engellenmek istendiğini belirterek, şunları söyledi:

Sanıyorlar ki eş genel başkanımızın mesajı ulaşmazsa bu parti grup toplantısını yapamaz. Tek milletvekilimiz kalsa bile bu kürsüyü gerçekleri halka söylemek için çıkıp konuşacağız.Dün avukat görüşü yapıldı ve Sayın Demirtaş’ın mesajının avukat yoluyla değil posta yoluyla gönderileceği ifade edildi ama bu da gerçekleşmedi.

“Kim kaybedecek göreceğiz”

AKP’nin grup toplantısında da slogan atıldığına fakat ziyaretçilerin engellenmediğine dikkat çeken Bilgen, şöyle devam etti:

Bu keyfi uygulamaları devam ettirin bakalım kim kaybedecek. Ama şunu net biliyoruz, ülke kaybediyor siz kaybediyorsunuz. Eğer bugün ben kürsüden konuşuyorsam eş başkanımız konuşamıyorsa bu suçun sorumluluğu bu ülkeyi yönetenlere aittir. Dün avukat görüşü yapıldı ve Sayın Demirtaş’ın mesajının avukat yoluyla değil posta yoluyla gönderileceği ifade edildi ama bu da gerçekleşmedi.

Bilgen’in konuşmasından satır başları şöyle:

Rektör atamaları

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bu yana alınamayan intikamın sebebi bugün eş başkanlarımız olmak üzere milletvekillerinden çıkarmak istiyorlar. Onların iki satır mesajlarından halen korkuyorlar. Onların posterlerinin asılmasına dahi yasak kararı getiriyorlar. Nasıl bir ülke istediklerini, bizi yaşatmak istediklerini vaat ettiklerini Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili aldıkları karar göstermeye yetiyor. Gerginlik olmasın diye akademisyenler kendi rektörlerini seçerse gerginlik çıkar diye rektör atandı. Bu rektör seçimlere girmemiş bir isim ve bir AKP’linin kardeşi çıktı.

Kapatılan dernekler

Kapatılan sivil toplum örgütleri bugün kapıdan dahi içeriye giremiyor. Çok zor şartlarda fedakarca çalışmış derneklerin kapılarına kilit vuruldu. Onların bu kürsüden seslerini duyurmalarının önüne geçildi. Kapısına kilit vurulan derneklerden neden kapatıldığını bilmeyen dernekler var. Hiçbir şikayet yok ama yüzlerce derneğin kapısına mühür vuruldu. İçlerinde yardım dernekleri, çocuk dernekleri var. İstiyorlar ki herkes onların kapılarında dilenci olsun. Ama belli ki bu Karaman’daki, Adıyaman’daki rezaleti örtmek için bu alanda çalışan derneklerden mahrum etmek istiyorlar

OHAL

Cumhurbaşkanı ‘OHAL sorun olmuyor, herkes işine gücüne gidiyor’ diyor. Ama on binlerce insanın gidebilecekleri bir iş yerleri yok. Hastalar doktorsuz, öğrenciler öğretmensiz kaldı. Bunun vebali de Cumhurbaşkanı’na gider.

Şırnak

Şırnak’ta sokağa çıkma yasağı kaldırıldı gazete “Şırnak’ta sokağa çıkma yasağı bitti, insanlar evlerine giriyor’ diyorlar ama Şırnak’ta sokak kalmadı, girilecek ev kalmadı. Şırnak’ın 3’te 2’si yok edildi. İnsanların enkazın altında eşyalarını çıkarmasın diye hafriyat dahi şirketler aracılığıyla çıkarıldı. Şırnak diz çökmeyecek, boyun eğmeyecek. Ama Şırnak halkı yaralarını saracaktır, siz sadece gölge etmeyin yeter.

Seyit Rıza

Seyit Rıza ve yol arkadaşlarını anmak istiyorum. Yıl dönümünde Seyit Rıza’yı anmak bugünü anlamak için son derece önemlidir. Bize yaşattıklarınız, yalanlarınız bize ders oldu ama boğun eğmeyişimiz de size dert olsun. Bu manzarada konuşmak zorunda kalmışsam, bu sıralarda tek bir milletvekilimiz, tek bir halkımız, seçmenimiz yoksa bu ayıp sizindir. Eş başkanlarımızı ve milletvekillerimizi bir an önce olmaları gereken yer de burada görmek istiyoruz.