Ana SayfaDünyaIŞİD’in yok ettiği eserler, Iraklı gencin elinde yeniden hayat buluyor

IŞİD’in yok ettiği eserler, Iraklı gencin elinde yeniden hayat buluyor

HABER MERKEZİ – 17 yaşındaki Nenous Thabit, IŞİD’in Irak’ın Nimrud Antik Kenti’nde yok ettiği heykellerin replikasını yapıyor. 

Irak’ın Kerkük şehrinde yaşayan 17 yaşındaki sanat tutkunu genç Nenous Thabit, IŞİD’in Nimrud Antik Kenti’nde yok ettiği heykellerin replikasını yaparak onlara yeniden can veriyor.

CNN’de yer alan habere göre heykeltraş olan babası tarafından eğitilen Thabit, aralarında Asurluların tanrısı Lamassu’nun da bulunduğu 18 heykeli aslının fotoğrafına bakarak yeniden yaptı.

irak-heykeltras

IŞİD’in sanata ve kültüre karşı bir savaş yürüttüğünü belirten genç, Ben de onlarla sanat yoluyla savaşabileceğimi fark ettim. Lamassu Asur tarihinin en güçlü figürlerinden biri. Benimde en sevdiğim heykel” dedi.

Gelecek yıl Duhok’ta bir sanat okulunda eğitim almayı düşünen Thabit sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

Irak’ta sanatçılar heykel yaptığı için öldürülüyor. Heykel yapmaya devam etmek, onlara boyun eğmeyeceğimizin de bir mesajı. Hayalim Irak’ta iyi bir sanatçı olmayı başarmak. Böylece ülkemi gururlandıracağım ve Iraklıların hayatı ne kadar sevdiğini ve tarihine sahip çıktığını bütün dünyaya göstereceğim

Previous post
İETT'nin kadınlar için 'gece' düzenlemesi başlıyor: Pozitif ayrımcılık mı?
Next post
'Türkiye'de KHK'lar ile basına yönelik baskı dramatik bir artış gösterdi'