Ana SayfaGüncelİsmet Berkan dün Ahmet Türk’ün tutuklanmasını eleştirdi, bugün işinden oldu

İsmet Berkan dün Ahmet Türk’ün tutuklanmasını eleştirdi, bugün işinden oldu

HABER MERKEZİ – Hürriyet Gazetesi, köşe yazarı İsmet Berkan ile ‘yollarını ayırdı’. Berkan ayrılığa ilişkin “Bunun adına tam anlamıyla kovulma diyebilir miyiz bilmiyorum” derken, hükümete yakınlığıyla bilinen Star Gazetesi yazarı Cem Küçük, Berkan’ın “kovulduğunu” söyledi.

Hürriyet Gazetesi 6 yıllık köşe yazarı İsmet Berkan’ın işine son verdi.

Berkan ayrılığa ilişkin Medyaradar’a yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

Evet Hürriyet’le yollarımızın ayrıldığı doğrudur. Bunun adına tam anlamıyla kovulma diyebilir miyiz bilmiyorum. Anlaşmalı bir şekilde saygılıca yol arkadaşlığımıza son verdik. Her şey daha çok yeni. Hürriyet’i seviyordum, gazeteme ve karara da saygım sonsuz.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Star Gazetesi yazarı Cem Küçük ise Twitter hesabından “Aydın Doğan, İsmet Berkan’ı da kovmuş. Doğan’ın kendi şahsi tasarrufudur. Siyasi bir sebebi yok bu kovmanın” açıklaması yaptı.

NTV’de Ahmet Türk’ün tutuklanmasını eleştirdi

Dün NTV’deki “Basın Odası” isimli programda konuşan İsmet Berkan, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk’ün tutuklanmasını eleştirmişti.

Ahmet Türk’ün tutuklanmasının önemli bir mesaj olduğunu söyleyen Berkan, çatışmalı ortama dikkat çekerek şunları söylemişti:

Ahmet Türk yaşça ve tecrübe olarak, 70’li yıllarda CHP’den gelen bir siyasi geleneğin önemli ve emektar isimlerden biridir. Türk, herkesin konuşabileceği bir insan. En sert şeyleri bile en yumuşak üslupla söylemeyi başarmış bir insan. Tutuklanması önemli bir mesaj.

Çok üzüldüm. Kendisini şahsen tanırım, böyle bir şeyi hak ettiğini düşünmüyorum.

Ahmet Türk’ün tutuklanması ülkedeki genel atmosferden ayrı düşünülemez. Bundan bir, bir buçuk yıl önce kör topal bir barış süreci vardı ve kimse ölmüyordu. Bir umut vardı. Siyasi irade vardı…

Şimdi o ufkumuzu kaybettik. Sanki Türkiye’nin bir Kürt sorunu yokmuş gibi hareket ediyoruz. İki yıl önce nasıl bir ortamda yaşadığımızı unuttuk.

Bu savaş öyle bir şey ki, kazananı olmayan bir savaş.

Kabataş yalanı

İsmet Berkan, Gezi direnişi sırasında Kabataş’ta başörtülü bir kadının, Gezi eylemcilerinin taciz ve saldırısına maruz kaldığı iddiasının gündeme getirildiği günlerde olayın kamera kayıtlarının da olduğunu iddia etmiş, yalan haberi savunmuştu.

Olayın gerçek olmadığı daha sonraki süreçte anlaşılmış, bunun ardından İsmet Berkan özür dilemek zorunda kalmıştı.

Previous post
'Sporun Toplumsal Cinsiyet Halleri' raflarda yerini aldı
Next post
Demirtaş: Halkın tescillediği milli irade yetkimiz zorla elimizden alındı