Ana SayfaGüncelİstanbul Sanat Fuarı’nda sergilenen resme polis sansürü

İstanbul Sanat Fuarı’nda sergilenen resme polis sansürü

HABER MERKEZİ – İstanbul Sanat Fuarı’nda sanatçı Özgür Korkmazgil’in eseri, “müstehcen” olduğu iddiasıyla polis tarafından sansürlendi.

35. Uluslararası İstanbul Kitap fuarı ile eş zamanlı olarak TÜYAP’ta düzenlenen Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı’nda küratörlüğünü Rahmi Öğdül‘ün yaptığı “Sizi Çok Formsuz Gördüm” sergisinde gösterilmekte olan bir resme “müstehcen” olduğu iddiasıyla polis müdahalesiyle sansür uygulandı.

Sansüre tepki gösteren eserin sahibi sanatçı Özgür Korkmazgil, sergiden tüm resimlerini çekti.

Birgün gazetesinde yer alan habere göre Korkmazgil, “Eserimin bağlamından koparılarak sansürlenmesinden ötürü bağlantılı diğer işlerimi de sergiden çekmiş bulunuyorum” dedi.

Gazeteye konuşan serginin küratörü Rahmi Öğdül ise şunları söyledi: “Savcılığa tablonun müstehcen olduğuyla ilgili şikâyetler yapılmış. Bunun üzerine de sabah saatlerinde sergi alanına polisler gelmiş ve tablonun kaldırılmasını ya da +18 salonunda sergilenmesini söylediler. Sanatçımız da buna tepki göstererek, eserlerini kapalı bir alanda sergilemeyi reddedip, bütün eserlerini sergiden çekti. Ben de yapılan bu müdahaleyi protesto etmek için tablonun kaldırıldığı yere siyah bir bez astım. Korkmazgil’in arkasındayım.”