Ana SayfaÇalışma YaşamıİZBAN grevi 7. gününde: ‘Birlik içindeyiz’

İZBAN grevi 7. gününde: ‘Birlik içindeyiz’

HABER MERKEZİ – İzmir’de Demiryol-İş Sendikası ile İZBAN A.Ş. arasında süren sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine işçilerin 7 gün önce başlattığı grev, 304 işçinin tamamının katılımıyla sürüyor. Grevdeki kadın işçilerden Buket Akkaya, birlik içinde olduklarını ve güzel sonuçlar alacaklarını söyledi.

İzmir’de Aliağa-Torbalı arası banliyö taşımacılığını işleten TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak şirketi İZBAN A.Ş. ile Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş Sendikası arasında süren toplu sözleme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine sendikanın aldığı grev kararı doğrultusunda 8 Kasım Salı günü sabah 06.00’dan itibaren seferler durdu.

İZBAN’da çalışan 304 işçinin tamamı greve başladı. Grev, 7’inci gününde de tam katılımla devam ediyor.

İşçiler ilk günkü kararlılıkla grevlerini sürdürüyor.

‘Birlik içindeyiz’

buket-akkaya
Fotoğraf: Evrensel

İZBAN işçilerinden Buket Akkaya Evrensel‘e verdiği demeçte “Birlik içindeyiz. Desteğe gelenler eli dolu geliyor. Çok güzel şeyler duyuyoruz. İzmir halkının bu konuda duyarlı olduğunu ve yanımızda olduğunu biliyorum. Yine de şüpheleri varsa gelip bizimle konuşabilirler” dedi.

Akkaya, “Mücadelemiz güzel sonuçlar alana kadar devam edecek” diye konuştu, “İzmir halkını mağdur ediyoruz ama bunu biz değil işverenlerimiz yapıyor” dedi.