Ana SayfaDünyaKenyalı kadınlara cinsel saldırıya karşı savunma dersleri

Kenyalı kadınlara cinsel saldırıya karşı savunma dersleri

HABER MERKEZİ – Kenya’da yaşlı kadınlar taciz ve cinsel saldırıya karşı savunma dersleri alıyor. 

Kenya’nın başkenti Nairobi’de şiddet, taciz ve cinsel saldırının yoğun olarak yaşandığı yoksul mahallelerde yaşlı kadınlar özsavunmalarını yapmak için savunma teknikleri öğreniyorlar.

Haftada bir kez buluşup savunma dersi alan 20 kadının en yaşlısı 85 yaşında. Ayrıca yoksul mahallelerde yaşayan kadınlara, Ujamaa isimli bir yardım kuruluşu da üç yılı aşkın süredir kurs veriyor.

“Boynuma dokundu ve onu dövdüm”

Karate öğrenen kadınlardan biri olan 55 yaşındaki Jane, el Cezire’ye verdiği röportajda, bir erkeğin kendisine cinsel saldırıda bulunmaya çalıştığını söyleyerek, “Boynuma dokundu ve onu dövdüm” diyor. Telegraph gazetesine konuşan 73 yaşındaki Mary Wangui, “Genç erkekler genç kadınların AIDS taşıyıcısı olabileceğini düşünüyor ve bu yüzden yaşlı kadınlara gitmeyi tercih ediyorlar” dedi.

“Yaşlı kadınlar HIV’den koruyor” inancı

Konuyla ilgili geçtiğimiz yıl bir makale yayınlayan Forreign Affairs dergisi ise yaşlı kadınlara yönelik cinsel saldırıların yaygınlığını, Afrika’daki batıl inançlara bağlamıştı. Habere göre, Afrika’da yaşlı kadınlarla cinsel ilişkiye girmenin AIDS hastalığına neden olan ‘HIV’i yok ettiği’ne inanılıyor.