Ana SayfaGüncelKitap Fuarı’nda gazetecilerden ‘sessiz yürüyüş’

Kitap Fuarı’nda gazetecilerden ‘sessiz yürüyüş’

HABER MERKEZİ – Ben Gazeteciyim İnisiyatifi üyeleri, İstanbul Kitap Fuarı’nda tutuklu gazeteci ve yazarlar için sessiz yürüyüş gerçekleştirdi.

Ben Gazeteciyim İnisiyatifi üyeleri, tutuklu gazeteci ve yazarlar için bu yıl 35’incisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’ndan yürüyüş gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Kitapları standından başlayan yürüyüşe aralarında Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Mehveş Evin, Fehim Işık ve Celal Başlangıç’ın yanı sıra çalıştıkları kurumları kapatılan gazetecilerin de yer aldığı çok sayıda gazeteci ve yazar katıldı.

Gazeteciler, “Teslim olmayız” tişörtleri giyerek Cumhuriyet Gazetesi ile sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşün ardından tekrar Cumhuriyet Kitapları standına gelen gazeteci ve yazarlar, “Arkadaşlarımız 13 gündür tutuklu” afişinin önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ben Gazeteciyim İnisiyatifi adına açıklamayı yapan gazeteci Mehveş Evin, “Bugün, basın özgürlüğüne inanan ve sonuna kadar savunan Ben Gazeteciyim İnisiyatifi olarak buradayız, ama maalesef çok eksiğiz” dedi.

Türkiye’de en az 125 gazetecinin tutuklu olduğunu, 160 medya organının kapatıldığını hatırlatan Evin, birçok gazetecinin de basın kartının iptal edildiğini söyledi:

Tutuklu gazeteci ve yazarların bir an evvel serbest bırakılmasını, basının üzerindeki baskıların derhal sonlandırılmasını talep ediyoruz. Hepinizi dayanışmaya ve bu sesi yükseltmeye çağırıyoruz. Teslim olmadık, teslim olmayacağız!