Ana SayfaGüncelMargaret Atwood’dan Aslı Erdoğan’a mektup: Yalnız değilsin

Margaret Atwood’dan Aslı Erdoğan’a mektup: Yalnız değilsin

HABER MERKEZİ – Dünyaca ünlü yazar Margaret Atwood tutuklu yazar Aslı Erdoğan için mektup kaleme aldı. Atwood mektubunda Erdoğan’a “Hapishanede olsan da yalnız değilsin” dedi.

PEN (Uluslararası Yazarlar Birliği) tarafından her yıl 15 Kasım’da Tutuklu Yazarlar Günü’nü anmak amacıyla “haksız tutuklamalar, saldırılar, taciz ve şiddetle karşı karşıya kalan yazarlar” için yürütülen kampanya bu yıl Türkiye’den Aslı Erdoğan, Mısır’dan Ahmed Naji, Honduras’tan Cesario Alejandro Félix Padilla Figueroa, İsrail’den Dareen Tatour ve Çin’den Gui Minhai için düzenliyor.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre  kampanya kapsamında dünyaca ünlü yazarlar Margaret Atwood, Hanan Al Shaykh, Gioconda Belli, Jennifer Clement ve Salil Tripathi, beş yazarla dayanışmak amacıyla birer mektup kaleme aldı.

Kampanya kapsamında Dünyaca ünlü Kanadalı yazar Margaret Atwood ise Özgür Gündem Gazetesi Yayın Danışma Kurulu üyesi olduğu için tutuklanan ve “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak” ve “örgüt propagandası” iddialarıyla suçlanan  yazar Aslı Erdoğan’a mektup yazdı.

Atwood mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“Senin gibi, ben ve birçok diğer yazar da edebiyatın adalet arayışına ilham verebileceğine, hoşgörüyü yeşertebileceğine, insanların sempati ve anlayışını derinleştirebileceğine inanıyoruz. Hapishanede olsan da yalnız değilsin: Özgürlüğün için savaş veren dünya genelindeki tüm PEN yazarlar topluluğu senin yanında.”