Ana SayfaGüncelMeclis çalışmalarını durduran HDP ne yapacak?

Meclis çalışmalarını durduran HDP ne yapacak?

HABER MERKEZİ – Eş genel başkanlar ve milletvekillerinin tutuklanmasının ardından Meclis çalışmalarını durduran HDP, nihai tutumunu Pazartesi yetkili organıyla belirleyecek. Parti organlarının bugüne kadar yaptığı toplantılarda çıkan eğilim ise ‘Meclis kürsüsünün bırakılmaması’ yönünde.

Eş Genel Başkanları dahil 10 milletvekilinin tutuklanması sonrası Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) Meclis’teki faaliyetleri durdurma kararı almıştı.

Parti bu konudaki tutumunu belirlemek amacıyla halka gidiyor.

Tutuklama sonrası Diyarbakır’da toplanan Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) aldığı bu geçici karar sonrası yaşanan gelişmelerle nihai kararın bir an önce belirlenmesi için önceki gün Ankara’da Parti Meclisi (PM) ve MYK toplantısı yeniden toplandı.

Meclis çalışmaları noktasındaki tutumun ne olacağı, her iki toplantıda da kapsamlı olarak masaya yatırıldı; bu kapsamda parti organlarının da görüşleri alındı.

Eğilim Meclis’te kalmak

Edinilen kulis bilgilerine göre, toplantılarda ‘Meclis kürsüsünün aynı zamanda her türlü saldırı ve baskılara karşı bir söz söyleme mevziisi olduğu’ dile getirildi ve ‘bu mevziinin sonuna kadar kullanılması’ yönünde bir eğilim ortaya çıktı.

Yine kimi çevrelerle bu süre içerisinde yapılan görüş alışverişinde de HDP’nin Meclis’te olmasının önemli bir kazanım olduğu ve yüklendiği muhalefet rolünün sonuna kadar kullanılması yönünde düşünceler sıklıkla dillendirildi.

HDP’nin nihai kararını hafta sonu gerçekleştirilecek olan iki önemli toplantı sonrası yeniden masaya yatırarak, Pazartesi günü partinin yetkili organlarıyla karara bağlaması bekleniyor.

Söz konusu toplantılar ise Diyarbakır ve İstanbul’da HDP bileşenleri ile yapılacak.

Ulaşılacak nihai sonuç parti sözcüsü Ayhan Bilgen tarafından kamuoyu ile paylaşılacak.