Ana SayfaEkolojiNe tüketirsek gripten uzak kalırız?

Ne tüketirsek gripten uzak kalırız?

HABER MERKEZİ – Soğuk günlerde ne yersek vücudumuzun bağışıklık sistemi güçlenir, ne tüketirsek gripten uzak kalırız? Uzmanlar, kışın hastalıklardan uzak kalmak için brokoliden ıspanağa çeşitli besinleri almanın faydalarına dikkat çekiyor.

Kış aylarında, vücudumuzda koruyucu kalkan görevi gören bağışıklık sistemimize daha fazla özen göstermek ve güçlenmesi için besin takviyesinde bulunmak hasatalıklara karşı dirençli olmamızı sağlayan etkenlerden.

Bağışıklık sistemi için en önemli etkenin yeterli ve dengeli beslenme olduğu belirtilirken özellikle kış aylarında bol vitamin ve mineral deposu meyve ve sebzeler bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek olur.

Tükettiğimiz bazı besinler de kış aylarında sıkça rastladığımız gribe karşı önlem almamızı kolaylaştırabilir.

Uzmanlara göre gribe karşı önlem almak için şu besinleri tüketmekte fayda var;

  • Brokoli: Kükürt, potasyum, selenyum ve B1 ile C vitaminleri başta olmak üzere pek çok vitamin içermekte. Elma suyu ve havuç suyu ile brokoli suyunun karıştırılarak birlikte tüketilmesi vücuda direnç kazandırır.
  • Ispanak: İçerdiği bol miktardaki vitamin ve mineraller sayesinde çok eski zamandan itibaren alternatif tıp alanında hastalıkların tedavisinde kullanılır.
  • Portakal: Zengin C vitamini içeriği sayesinde kış mevsiminde görülen hastalıklara karşı vücuda direnç kazandır
  • Yeşil çay: Bitkisel antioksidanlardan kateşin ve polifenol içermesiyle bağışıklık sistemini güçlendirip grip virüsünün vücutta yayılmasını önlediği saptanmış.



Önceki Haber
8 bin Rakkalı köylerine geri döndü
Sonraki Haber
Acının hiyerarşisi: Siirt Şirvan'daki 'bazı' işçiler