Ana SayfaGüncelÖzgür Gündem davaları: 5 gazeteci hakim karşısına çıktı

Özgür Gündem davaları: 5 gazeteci hakim karşısına çıktı

HABER MERKEZİ – Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla gazetenin ‘Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni olan Öncü Akgül ve gazetenin yöneticilerinin de aralarında olduğu 5 gazeteci hakim karşısına çıktı.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni” kampanyasına katılan gazeteci Öncü Akgül, gazetenin Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya ve gazetenin eski Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol haklarında “suç ve suçluyu övme” ve “örgüt propagandası yaptıkları” iddiasıyla açılan dava kapsamında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada ilk olarak savunma yapan Kızılkaya, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini kaydederek, yapılan haberlerin ifade özgürlüğü kapsamında hazırlandığını dile getirdi.

Duruşmada savunma yapan Aykol da basın özgürlüğünün demokratik ülkelerin olmazsa olmazı  olduğunu kaydederek, gazetede yayınlanan haberlerin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Akgül ise kampanyaya katılmasının amacının meslektaşları ile dayanışmak olduğunu vurguladı.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti duruşmayı 21 Şubat 2017 tarihine erteledi.

Gazetenin eski Eş Genel Yayın Yönetmenlerinden Eren Keskin ile Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan da gazetede yayınlanan haberler nedeniyle haklarında açılan dava kapsamında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti, duruşmayı 17 Kasım’a erteledi.