Ana SayfaGüncelSağlık Bakanı Akdağ: Doğum kontrolü çağdışı bir yöntem

Sağlık Bakanı Akdağ: Doğum kontrolü çağdışı bir yöntem

HABER MERKEZİ – Sağlık Bakanı Recep Akdağ, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın soru önergesine verdiği yanıtta doğum kontrol yöntemi için ‘çağdışı bir yöntem’ ifadesini kullandı. Akdağ, “Bakanlığımızın ‘doğum kontrolü’ şeklinde çağdışı kalmış bir uygulaması yoktur” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana milletvekili Meral Danış Beştaş’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Anne olmayan kadın eksik ve yarımdır” açıklamasıyla ilgili soru önergesine yanıt, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dan geldi.

Akdağ, “Doğum kontrol yöntemlerine dair Bakanlığınızın görüş ve çalışmaları nelerdir?” sorusuna şu yanıtı verdi:

Bakanlığımızın ‘doğum kontrolü’ şeklinde çağdışı kalmış bir uygulaması yoktur. Bakanlığımız ‘çağdaş üreme sağlığı’ kavramı çerçevesinde hizmetlerini sürdürmektedir

Erdoğan’ın Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) yeni hizmet binasındaki açılışında yaptığı açıklamaya katılan Akdağ, şunları söyledi:

Sayın Cumhurbaşkanımızın kadının toplumsal değerini vurgulamak üzere altın-demir analojisini kullandığının çok açık olduğunu, kadının yaradılışındaki özelliği ile anne olabildiğini vurgulamasını ben de değerli buluyorum

Kürtajla ilgili yeni bir düzenleme olmadığını kaydeden Akdağ, sezeryanla doğuma getirilen sınırlamalarla ilgili bir soru üzerine de, ‘sezeryanla doğum yapan anneler ile doğan bebeklerin çeşitli sağlık sorunları yaşadığını’ iddia etti.