Ana SayfaGüncelSalih Müslim’den hakkındaki yakalama kararına yanıt: Ciddiye almıyorum

Salih Müslim’den hakkındaki yakalama kararına yanıt: Ciddiye almıyorum

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin hakkında yakalama kararı çıkardığı PYD Eş Başkanı Salih Müslim, “Bu kararı ciddiye almıyorum. Başta Avrupa olmak üzere hiç bir ülke ciddiye almaz” diye konuştu.

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Ankara’da 17 Şubat’ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında gerçekleşen saldırıyla ilgili olarak çıkarılan yakalama kararına dair açıklama yaptı.

Amerika’nın Sesi Kürtçe Servisi’ne konuşan Salih Müslim şu açıklamalarda bulundu:

Biz işimizi yapıyoruz. Bizim Suriye dışında bir işimiz yok. Bu karar ile bizi yakalayamazlar. Onlar da bunu biliyor ama amaçları, yarın başka devletlere ‘biz hakkında yakalama kararı verdik, siz niye yakalayıp bize vermediniz’ demek. Kararı bu nedenle çıkardılar. Yoksa onlar da bu kararın uygulanamayacağını iyi biliyor

Kırmızı Bülten çıkarılma ihtimali

Müslim, muhabirin bu karar ile kırmızı bülten hazırlanıp Interpol aracılığıyla yakalanıp yakalanamayacağına ilişkin sorusuna şu yanıtı verdi:

Bu kararı ciddiye almıyorum. Başta Avrupa olmak üzere hiç bir ülke ciddiye almaz, geçmişte de Remzi Kartal, Zübeyir Aydar için aldıkları kararlar var ortada.

PKK ile PYD’nin arasında organik bir bağ bulunmadığı sorusuna ise, “PKK kuzeyde faaliyet gösteren parti, biz Rojava’nın partisiyiz” karşılığını verdi.