Ana SayfaDünyaSamsung çamaşır makinelerini toplatıyor

Samsung çamaşır makinelerini toplatıyor

HABER MERKEZİ – Teknoloji devlerinden Samsung, patlama riski bulunduğu gerekçesiyle, piyasada bulunan çamaşır makinelerini geri çekme kararı aldı. Samsung, bir süre önce de  Galaxy Note 7’yi geri çağırmak zorunda kalmıştı.

Samsung, piyasada bulunan çamaşır makinelerini, patlama riski taşığı sebebi ile geri çekmek zorunda kaldı.

Tüketici Ürünleri Güvenlik Komisyonu tarafından bugün yapılan açıklamada, “Çamaşır makinelerinin tepeleri, kullanım sırasında beklenmedik bir biçimde kasasından ayrılabiliyor. Bu da bir yaralanma riski oluşturuyor” ifadelerine yer verildi. Bu yıl başında Samsung’a “çamaşır makinelerinin patladığı” gerekçesiyle toplu bir dava da açılmıştı.

CNBC’de yer alan habere göre, Samsung’a şimdiye kadar makinelerinde 733 adet “aşırı titreşim” ya da “tepenin çalışma sırasında kopması” şikayeti geldi.

SAMSUNG makinesi olanlara iki çözüm

Samsung tarafından yapılan basın açıklamasında, çamaşır makinesi sahipleri için iki çözüm önerisi sunuldu. Önerilerden biri, bir yıl garantili evde tamir imkanı. İkincisi ise Samsung’dan ya da başka bir markadan yeni bir çamaşır makinesi almak için kullanılabilecek bir iade çeki. Bunu seçenler için yeni ürünün montajını ve eski ürünün nakliyesini de Samsung karşılayacak.




Önceki Haber
AST'den gazeteli eylem: Seyirci kalmayacağız
Sonraki Haber
‘Tutuklanan HDP’li seçilmişleri tekli hücrelerde tutun talimatı’